Uutiset

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut Göteborgissa 13.-14.4.2012

Marigold IceUnity (FIN1) ja Rockettes (FIN2) puolustavat MM-kaksoisvoittoaan viikonloppuna Göteborgissa

Ennakkoasetelmat:

Rockettesin syksyn kotimaisten- ja kansainvälisten kilpailujen paras suoritusvarmuus kaatui epäselvyyksiin ohjelmien elementtien vaikeustasoissa. Joukkue ei päässyt kilpailutilanteissa omalle tasolleen ja jopa MM-edustus saattoi näyttää uhatulta hetken aikaa. Vuosien 2008, 2010 ja 2011 maailmanmestari löysi kuitenkin alkukauden kangertelun jälkeen kevääksi tutun vaihteen. Valmentaja Kaisa Nieminen syynäsi tuomareilta saamansa palautteen perusteella ohjelmat huolella läpi, vaikeuksista otettiin opiksi ja tuloksena oli heti SM-voitto helmikuussa. Hallitseva maailmanmestari on iskussa jälleen ja valmis puolustamaan MM-kultaansa!

Vuosi toisensa jälkeen Suomen ja maailman muodostelmaluistelun valtikasta Rockettesin kanssa kilpaileva Marigold IceUnity on luistellut tasaisen vahvan kauden niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Osoituksena siitä ovat mm. Mozart Cupin voitto ja toinen sija French Cupissa. SM-kisoissa Anu Oksasen luotsaama joukkue joutui taipumaan niukasti hopealle, mutta vain niukasti. Vuosien 2002, 2004 ja 2006 maailmanmestarille ja hallitsevalle MM-hopeamitalistijoukkueelle riittää tänä vuonna vain ja ainoastaan MM-kulta – kuten Rockettesillekin. 

Vaikka suomalaiset ovatkin hallinneet viime vuodet lajin kansainvälisiä jäitä, helpolla he eivät kuitenkaan mitalijahdista selviä. Vastassa ovat varsinkin viime vuoden MM-pronssimitalisti joukkue Yhdysvaltojen Haydenettes, Kanadan Nexxice, Venäjän Paradise sekä Ruotsin Team Surprise, takavuosien viisinkertainen maailmanmestari, joka janoaa varmasti menestystä kotiyleisön edessä.

Suomen joukkueenjohtajana toimii Leena Laaksonen ja tuomarina Sanna Kohi.

Seuraa kisoja:
Ylen nettisivuilta www.yle.fi/urheilu perjantaina klo 18.30 ja lauantaina klo 16.00 sekä koosteena sunnuntaina 15.4. YLE2-kanavalta kello 16.45-18.08.  

SVT:n nettisivuilta

Lisätietoa:
Aikataulu ja tulokset

www.synchroworlds2012.com
www.rockettes.fi
www.marigold.fi


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024