Uutiset

Junioreiden MM-kilpailut: Aghai-Partanen 16:s

Suomalaisjäätanssijat lupaavia MM-jäällä

Suomen jäätanssipari Sara Aghai-Jussiville Partanen sijoittui 16:nneksi taitoluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Minskissä. Pari oli lyhyttanssissa 12:s ja vapaatanssissa 17:s keräten yhteispisteet 107,84. Kilpailun voitti Venäjän Viktoria Sinitsina-Ruslan Zhiganshin 153,81 pisteellä. Kilpailussa oli alun perin mukana 32 paria.

Aghain (17) ja Partasen (20) sijoitus on paras suomalaissijoitus junioreiden MM-jäätanssissa.  Sijoituksen arvoa nostaa se, että pari on tanssinut yhdessä vasta vajaan vuoden ja kilpailee jo nyt MM-tasolla. Kehitys on ollut siihen nähden huikeaa.

–          Tuntuu hienolta olla mukana MM-kilpailuissa. Meillä ei ollut mitään varsinaista sijoitustavoitetta, sillä kauden alussa emme edes osanneet kuvitella, että kilpailisimme täällä. Ajattelimme silloin, että olisi mukava päästä mukaan edes johonkin kansainväliseen kilpailuun, Partanen sanoi.

Pari harjoittelee Kanadan Burnabyssa valmentajiensa Aaron Lowen ja Megan Wingin johdolla. Partanen muutti Kanadaan Kuopiosta, löydettyään itselleen kanadalaisesta Aghaista sopivan parin.

Parin lyhyttanssi osui nappiin, vapaatanssisuorituksesta löytyi muutaman elementin kohdalla epätarkkuutta. Pari itse oli tekemiseensä hyvin tyytyväisiä.

–          Askelsarjasta ja yhdestä nostosta jäi tavoittelemamme vaikeustasot saamatta, mutta kokonaisuuteen olemme tyytyväisiä, Partanen kertoi.

 

Jäätanssin, lopputulokset:

http://www.isuresults.com/results/wjc2012/CAT008RS.HTM


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024