Uutiset

Taitoluistelun EM: Korpi toisena,Turkkila 15.

Korpi toisena lyhytohjelman jälkeen, myös Turkkila onnistui

Kiira Korpi onnistui taitoluistelun EM-kisojen lyhytohjelmassa ja on toisena kauden ennätyspistein 61,80. Hänen edellään on vain Italian Carolina Kostner pistein 63,22. Kolmantena on Venäjän Ksenia Makarova 57,55. Juulia Turkkila oli kilpailun 15.

Korpi luisteli selkeästi kautensa parhaan lyhytohjelman siitä huolimatta, että hänen soolokolmoisrittinsä ilmalento jäi vajaaksi. Alun kolmoistulppi-kolmoistulppiyhdistelmä ja kaksoisaksel onnistuivat hyvin kuten myös kaikki piruetit.

Korven esittäminen oli kepeää ja vapautunutta ja hänen osa-aluepisteensä nousivatkin lähes Kostnerin tasolle. Kautta aikojen laadukkaasta luistelutaidostaan tunnettu italialainen, keräsi osa-alueista 30,95 pistettä, kun Korpi vain 0,53 pistettä vähemmän.

Viime vuoden EM-kilpailuissa Korpi onnistui niin ikään lyhytohjelmassa ja luisteli tuolloin omat ennätyspisteensä 64,26. Huomenna luisteltavassa vapaaohjelmassa Korvella on näytön paikka ja tilaisuus kirkastaa viime vuoden EM-pronssi jopa kultaiseksi. Yksi Korven pahimmista uhkaajista, Venäjän Alena Leonova epäonnistui hiukan lyhytohjelmassaan ja on vasta kuudentena pistein 54,50.

17-vuotias Turkkila luisteli hänkin kauden ennätyspisteet 45,65. (Turkkilan SM-kilpailuissa tehtyjä pisteitä 52,25 ei oteta huomioon ISU:n Season Best tuloksissa.) Turkkila aloitti ilmavalla kolmoistulppi-kolmoitulppiyhdistelmällä ja jatkoi kolmoissalchowilla. Sen sijaan aksel jäi vain yksinkertaiseksi. Toisissa EM-kilpailuissaan luisteleva helsinkiläinen luisteli muutoin eheän ja tyylikkään kokonaisuuden, johon hän akselista huolimatta oli itsekin tyytyväinen.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/ec2012/

***********


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024