Uutiset

Finlandia Trophy ja Espoon kaupunki yhteistyöhön

Finlandia Trophy uudistuu syksyllä Espoo-yhteistyön voimin

Suomen Taitoluisteluliitto ja Espoon kaupunki julkistivat perjantaina yhteistyösopimuksen liittyen kansainväliseen Finlandia Trophy -taitoluistelukilpailuun. Jo 17. kerran järjestettävä Finlandia Trophy tullaan yhteistyön myötä järjestämään kahtena seuraavana vuonna Barona Areenalla Espoossa.  Kilpailun uusi nimi on Finlandia Trophy Espoo.

Sopimuksen tavoitteena on kehittää Finlandia Trophya yhdeksi maailman merkittävimmäksi taitoluistelukilpailuksi. Suomen Taitoluisteluliiton pitkän ajan tavoite on saavuttaa tapahtumalle GP-arvo. Nyt GP-osakilpailuja on kuusi (Japani, Kanada, Kiina, Ranska, Venäjä ja Yhdysvallat) sekä GP-finaali, joka käydään jossakin edellä mainituista maista.

Espoon kaupunki haluaa yhteistyön avulla nostaa esiin T3-teemoja: tiedettä, taidetta ja taloutta. Kaupunki näkee Finlandia Trophyn tarjoavan näiden toteuttamiselle ja yhdistämiselle innovatiivisen alustan. Yhteistyöhön osallistuu myös Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tiedon ja innovaatioiden tutkimuskeskus CKIR.
Kilpailusta tullaan rakentamaan uudenlainen ja kokonaisvaltainen urheilun ja taiteen yhdistävä tapahtuma, jossa hyödynnetään teknologian suomia mahdollisuuksia uudella tavalla.

Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo on projektista innoissaan.

–    Haluamme uudistaa ja saada uudenlaista otetta Finlandia Trophylle. Me liittona haluamme tehdä enemmän ja suurempaa kuin pelkkää suomalaista urheilutapahtumaa. Tahtotilamme on tehdä monipuolinen urheilun, kulttuurin ja taiteen tapahtuma, joka hyödyntää uusia teknologioita. Yritykset, jotka ovat kiinnostuneita tämänkaltaisesta yhteistyöstä, ovat tervetulleita mukaan.

Espoon liikuntajohtaja Mauri Johansson näkee yhteistyön etenkin kulttuurin ja urheilun kohtaamispaikkana, jossa katsoja voi kokea uudenlaisia elämyksiä.

–    Taitoluistelu on jo lajina oivallinen luovuuden lippulaiva. Yksilö voi siinä upeasti toteuttaa omaa luomistarvettaan, joka tekee lajista erilaisen ja kiinnostavan. Uuden luominen on myös Espoon kaupungin tahtotila.

Finlandia on viime vuodet käyty Vantaalla. Kilpailuun on kautta vuosien osallistunut EM-, MM- ja olympiatason urheilijoita. Viimeisimpänä jäätanssin olympiavoittajat Kanadan Tessa Virtue-Scott Moir.

Finlandia Trophy Espoo luistellaan Espoon Barona Areenalla 5.-7.10.2012.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024