Uutiset

EM-joukkueen kuulumiset ennen lähtöä

Taitoluistelun EM-kilpailut Sheffieldissä 23.-29.1.2011/Suomen joukkueen tiedotustilaisuus

Taitoluistelun EM-kilpailut luistellaan Ison-Britannian Sheffieldissä 23.-29.1.2012.
Suomen joukkue, Kiira Korpi, Juulia Turkkila, Ari-Pekka Nurmenkari, jäätanssijat Henna Lindholm-Ossi Kanervo, tapasi lehdistön edustajia perjantaina näyttelykeskus WeeGeessä Espoossa, Finlandia Trophyn ja Espoon kaupungin yhteistyön julkistamisen yhteydessä.

EM-kilpailu alkaa maanantaina jäätanssin sekä miesten karsinnoilla eli alkukilpailulla. Jäätanssijoista suoraan keskiviikkona käytävään lyhyttanssikilpailuun pääsee 12 paria, viime vuoden EM-kilpailun tulosten perusteella. Suomalaiset Henna Lindholm-Ossi Kanervo, uskovat mahdollisuuksiinsa selvittää tiensä finaaliin, joka huipentuu 20 parin kesken perjantaina käytävään vapaatanssikilpailuun. Viime vuonna parin urakka jäi karsintaan.

–    Alkukilpailu on jo viime vuonna nähty. Tosin siitäkin on tulossa tänä vuona tiukka kilpailu eli hyvin täytyy luistella jotta pääsee jatkamaan, Ossi Kanervo sanoi.

Pari on löytänyt valmentaja Maurizio Margaglion johdolla uutta iloa harjoitteluunsa ja uskoo sen tuoneen lisäpotkua myös kehitykseen.

–    Meillä on nykyisin harjoituksissa jopa mukavaa. Maurizio on tekniikan ohella painottanut meille harjoituksissa sellaista oman tarinan löytämistä ja kehittämistä, jota olemme pitäneet tärkeänä, Kanervo jatkoi.

Ari-Pekka Nurmenkari ei ollut viime vuonna mukana arvokilpailuissa. Viime vuonna Suomea edusti Bernin EM-kilpailussa Valtter Virtanen ja Moskovan MM-mittelöissä Bela Papp. Sheffieldissä Nurmenkari joutuu jäätanssijoiden tavoin hakemaan paikkaa torstain lyhytohjelmakilpailuun, alkukilpailun kautta. Suoraan lyhytohjelmakilpailuun osallistuu 17 miestä 18 mahdollisen sijaan, kun Ruotsi on jättänyt käyttämättä kahden paikan oikeutensa.  Näin ollen Nurmenkarin on oltava alkukilpailussa 11 parhaan joukossa päästäkseen itse kilpailuun mukaan. 

–    Oma tavoitteeni on luistella hyvät ohjelmat. Sijoitustavoitetta on vaikea määritellä, sillä se riippuu muistakin luistelijoista. En halua miettiä muiden suorituksia, vain omaani, Nurmenkari tuumasi.

Nurmenkarin paras EM-sijoitus on toistaiseksi vuodelta 2009, jolloin hän oli kilpailun 14.

Viime vuoden EM-pronssimitalisti Kiira Korpi ja vuosi sitten aikuisten arvokilpailudebyyttinsä tehnyt Juulia Turkkila aloittavat urakkansa suoraan lyhytohjelmakilpailussa perjantaina. Naisten EM-sijoitukset 3. ja 15. oikeuttavat lyhytohjelmakilpailuun ilman alkukarsintaa. Turkkila, joka sijoittui viime vuonna 15:nneksi, lähtee kilpailuun hyvällä mielellä. Perjantain kilpailussa hän suunnittelee hyppäävänsä kolmois-kolmoisyhdistelmän kuten joulukuisissa SM-kilpailuissakin.

–    Minulla ei ole sijoitustavoitetta, vaan lähden tekemään puhtaita kokonaisuuksia, Turkkila kertoi.

Kiira Korpi lähtee kilpailuun odottavalla mielellä. Harjoitusten perusteella on syntynyt luottamus työntekoon ja usko siihen, että onnistuneen harjoitusjakson turvin on hyvä lähteä jo kahdeksansiin EM-kilpailuihin. Ainoa pieni vastoinkäyminen on ollut pienehkö venähdys takareidessä, joka on sekin saatu jo kuntoon.

–    Pientä takapakkia oli takareiden venähdyksen ja tulehduksen kanssa. Sain siihen kuitenkin fysioterapiaa sekä kortisonipiikin, joten vaiva on jo hallinnassa. Niinä muutamina päivinä joina parantelin vammaa, tein ahkerasti mielikuvaharjoituksia jossa kuvittelin itseni jäälle, Korpi kertoi.

Korpi myöntää, että kilpailussa on kovia vastustajia mm. Italiasta, Venäjältä ja Georgiasta. Tamperelainen ei pidä mitalia sen suhteen itsestäänselvyytenä, vaikka hyvät mahdollisuudet jopa sen kirkastamiseen olisivatkin.

–    Suurin haaste on, että keskittyy kilpailussa vain itse tekemiseen, Korpi pohti.

Suomen Taitoluisteluliitto on asettanut tavoitteekseen saada 3 naisluistelijaa ja 2 miesluistelijaa vuoden 2013 EM-kilpailuihin. Naisissa tämä tarkoittaa sitä, että suomalaisluistelijoiden lopputulosten yhteenlasketun summan täytyy olla 13 tai sen alle ja miehissä (kun kilpailussa mukana on vain yksi mies) 10 tai sen alle. Jäätanssissa tavoitteeksi on asetettu pääsy finaaliin eli vapaatanssiosuuteen, johon kelpuutetaan lyhyttanssin jälkeen 20 parasta paria.

Aikataulut ja tulokset:
http://www.isuresults.com/events/fsevent00011317.htm

Arvokilpailupaikkojen määräytyminen / alkukilpailut:
http://www.stll.fi/media/arvokilpailuvalintakriteerit-201/arvokilpailupaikkojen-maaraytymi/

Kilpailun aikataulu (Suomen aika):

Maanantai  23.1.                         
17.00 – 20.06   Jäätanssi, karsinta – Vapaatanssi
20.30 – 23.26   Miehet, karsinta – Vapaaohjelma
Tiistai 24.1.
16.00 – 19.41   Naiset, karsinta – Vapaaohjelma
Keskiviikko 25.1.
15.45 – 18.54   Parit – Lyhytohjelma
20.30 – 23.24   Jäätanssi  – Lyhyttanssi
Torstai 26.1.     
15.00 – 19.09 Miehet – Lyhytohjelma
20.30 – 23.28   Parit – Vapaaohjelma
Perjantai 27.1.
15.00 – 19.09 Naiset – Lyhytohjelma
20.00 – 23.17 Jäätanssi – Vapaatanssi
Lauantai 28.1.
13.55 – 17.56 Miehet – Vapaaohjelma
19.30 – 23.23 Naiset – Vapaaohjelma
Sunnuntai 29.1.
15.30 – 18.00 Näytös

Suomen joukkueen muut jäsenet

Joukkueenjohtaja: Tarja Ristanen
Valmentajat: Tero Hämäläinen, Maaret Siromaa, Tarja Sipilä, Maurizio Margaglio
Tuomaristo: Mika Saarleinanen (jäätanssi) sekä Merja Huttunen ISU:n kutsumana teknisenä spesialistina
Lääkintä: Petri Helenius, Lilli Helpi


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024