Uutiset

Junioreiden GP, Brisbane
Junioreiden toinen GP-osakilpailu luisteltiin Australian Brisbanessa 7.-11.9.

Kilpailun viimeisenä päivänä oli vuorossa jäätanssin vapaatanssi ja miesten lyhytohjelma. Suomen tuore jäätanssi pari Sara Aghai-Jussiville Partanen nousivat  hienosti vapaaohjelmallaan kilpailun kuudensiksi. He luistelivat rohkeasti ja lupaavasti. Tästä on hyvä jatkaa eteen päin! Pari harjoittelee Kanadan Burnabyssa, jonne Jussiville muutti harjoittelemaan kanadalaissyntyisen parinsa kanssa.

Parin vapaatanssi on katsottavissa tästä.

Miesten sarjassa Bela Papp sijoittui 13:nneksi pistein 123,86. Hän nousi yhden sijan lyhytohjelman jälkeen. Vaikka ohjelmaan jäi näin alkukaudesta vielä paranneltavaakin hyppyjen osalta, jäi Belan vapaaohjelmasta positiivinen maku jatkokautta ajatellen. Huomioitavaa on myös, että Bela ansaitsi kaikista pirueteistaan sekä askelsarjastan korkeimman eli nelostason! Belan vapaaohjelman voi katsoa täällä.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/jgpaus2011/

******************

Beata Pappilla mukava kauden aloitus (lehdistötiedote)

Suomen 16-vuotias taitoluistelijalupaus Beata Papp on sijoittunut seitsemänneksi junioreiden GP-sarjan osakilpailussa Australian Brisbanessa. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Cortney Hicks. Kanadan Burnabyssa asuva ja harjoitteleva Papp kohensi kokonaissijoitustaan, vaikka sijoitus molemmissa ohjelmissa oli kahdeksas. Pappin kohdalla alkukausi näyttää tuloksen varjolla lupaavalta, sillä vuosi sitten juuri alkukausi meni Pappilta poskelleen nivusvaivan takia.

Lyhytohjelmassa suomalainen lähti yrittämään rohkeasti kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmää, joka kauden ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussa päätyi kuitenkin kaatumiseen.  Vapaaohjelma sen sijaan tuotti luistelijalle itselleen paljon iloa, sillä ainoastaan kolmoisritin hän epäonnistui.

–          Tämä oli paras alkukauden vapaaohjelmistani. Olen siihen tyytyväinen. Tavoitteeni tässä kilpailussa oli yrittää vaikeaa kolmois-kolmois-yhdistelmää lyhytohjelmassa ja vapaaohjelmassa taas luistella hiukan helpommilla hypyillä puhtaasti, Papp kertoi.

Pappin seuraava kilpailu on parin viikon päästä luisteltava Itävallan GP. Viime kauden naisten sarjan SM-kakkonen kilpailee tälläkin kaudella sekä junioreiden että senioreiden sarjoissa. Vaikka kausi on vasta aluillaan, ovat tavoitteet piirtyneet jo kirkkaiksi nuoren luistelijan mieleen.

–          EM-kilpailuihin olisi kiva päästä. Myös junioreiden MM-kilpailut ovat kauden tavoitteeni.

Beata ei ole Australian Brisbanessa ainoa Pappin perheen edustaja, sillä velipoika Bela kilpailee samassa kilpailussa miesten sarjassa. Viime kauden miesten Suomen mestari on lyhytohjelman jälkeen sijalla 14. Suomella on kilpailussa myös jäätanssiedustus, kun vasta tällä kaudella yhdessä jäätanssin aloittaneet Sara Aghai-Jussiville Partanen ovat lyhyttanssin jälkeen sijalla 7. Partanen ja hänen kanadalaissyntyinen parinsa harjoittelevat Pappien tapaan Kanadan Burnabyssa, jonne Partanen muutti asumaan ja harjoittelemaan. Miesten vapaaohjelma ja jäätanssin vapaatanssi käydään lauantaina

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/jgpaus2011/

Beatan vapaaohjelma on nähtävissä täällä.

**********************

Tuloksia:

Naisten lyhytohjelma: Beata Papp sijoittui kahdeksanneksi pistein 41,29. Beatan ohjelma on nähtävissä täällä.

Miesten lyhytohjelma: Bela Papp sijoittui 14:nneksi pistein 39,82. Belan lyhytohjelma on nähtävissä täällä.

Jäätanssin lyhyttanssi: Uusi parimme Sara Aghai-Jussiville Partanen sijoittuivat lyhyttanssissa seitsemänsiksi pistein 37,34. Heidän suorituksensa on nähtävissä täällä.

*************************
Junioreiden toinen GP-osakilpailu luistellaan Australian Brisbanessa 7.-11.9.

Suomen joukkue:

Yksinluistelu

Beata Papp
Bela Papp

Valmentajina Ulla Papp ja Bruno Delmaestro

Jäätanssi

Sara Aghai – Jussiville Partanen

Valmentaja Aaron Lowe

ISU:n kutsumana ylituomarina on Hely Abbondati

http://www.isuresults.com/events/fsevent00011280.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024