Uutiset

Maurizio Margaglio jäätanssin Nuorten Olympiavalmentajaksi

Maurizio Margaglio jäätanssin Nuorten Olympiavalmentajaksi

 

Pääkaupunkilaisseura Helsingfors Skridskoklubb rf on palkannut italialaisen maailmanmestarin Maurizio Margaglion jäätanssin päävalmentajaksi. Italialainen toimii myös lajin Nuorten Olympiavalmentajana, yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton ja Suomen Olympiakomitean kanssa. Margaglio (36) voitti MM-kultaa parinsa Barbara Fusar-Polin kanssa vuonna 2001. Maurizio Margaglio on tuttu monille taitoluistelun ystäville paitsi omasta huippu-urheilijan urastaan myös valmennuksellisista ansioista. Margaglio on muun muassa ollut vauhdittamassa muodostelmaluistelujoukkue Rockettesia menestykseen tällä kaudella.

 

Margaglion tehtävänä on luoda suomalaiseen jäätanssiin vahvempi lajikulttuuri ja nostaa suomalaiset jäätanssiparit lähemmäs kansainvälistä huippua. Margaglio aloittaa työnsä Suomessa toukokuun alussa, mutta osallistuu jo sunnuntaina 10.4.2011 Suomen Taitoluisteluliiton järjestämään jäätanssin Try Out -tapahtumaan. Try Out on suunnattu kaikille jäätanssista kiinnostuneille suomalaisille luistelijoille. Tapahtuman tavoitteena on tehdä lajia tunnetuksi ja antaa valmiudet ryhtyä lajin harrastajaksi.

 

Helsingfors Skridskoklubissa on noin 50 jäätanssiharrastajaa, joista menestyneimmät eli Ossi Kanervo-Henna Lindholm edusti Suomea tammikuussa EM-kilpailuissa ja Olesia Karmi-Max Lindholm junioreiden MM-kilpailuissa Koreassa maaliskuussa.

Seura on myös Susanna Rahkamon ja Petri Kokon kasvattiseura.

 

Jäätanssin Try Out 10.4. Helsingin Jäähalli, harjoitushalli klo 13.30-15.00.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024