Uutiset

Taitoluistelun lumo palkittiin vuoden urheilukirjana

Suomen urheilumuseosäätiön nimeämä raati valitsi vuoden urheilukirjaksi 2010 Leena Lehtolaisen ja Kaisa Viitasen kirjan Taitoluistelun lumo.

Leena Lehtolaisen ja Kaisa Viitasen teos Taitoluistelun lumo on valittu Vuoden urheilukirjaksi 2010. Voittajateoksen valitsi Suomen Urheilumuseosäätiön asettama valintaraati.

Valintaraadin mukaan Taitoluistelun lumo ”tavoittaa lajirakkautta huokuvalla tekstillään ja ilmeikkäällä taitollaan koko taitoluistelulle olennaisen elämysten ja tunteiden kirjon. Tekijöiden innostus ja intohimo välittyvät sivuilta kuin onnistuneesta vapaaluisteluohjelmasta.”

”Tämä on hieno juttu koko lajille”, iloitsevat Lehtolainen ja Viitanen. Kustantaja Petteri Paasilinna on samoilla linjoilla: ”Laji kiehtoo yleisöä koko ajan enemmän ja palkinto vahvistaa lajin asemaa entisestään.”

Lehtolainen ja Viitanen tunnustautuvat lajifriikeiksi. Teos on syntynyt halusta houkutella uusia ihmisiä ja faneja kansainväliseen taitoluisteluperheeseen ja kisakatsomoihin niin jäähalleihin kuin television ääreen.

Suomen Urheilumuseosäätiön nimeämä raati on valinnut Vuoden urheilukirjan vuodesta 1980 lähtien. Taitoluistelun lumo on 31. Vuoden urheilukirja. Valintaraatiin kuuluivat vuonna 2010 Hilla Blomberg, Kai Gardberg, Erik Relander ja Mika Wickström

 

 

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024