Uutiset

Marigold voittoon Salzburgissa
Muodostelmaluistelun Mozart Cup Salzburgissa 21.-23.1.
   

Marigold IceUnity luisteli voittoon Salzburgissa

 

Suomen Marigold IceUnity voitti Itävallan Salzburgissa päättyneen kansainvälisen Mozart Cupin. Suomalaiset olivat ykkösiä niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassakin ja keräsivät yhteispisteet 186,77. Toiseksi sijoittui hallitseva MM-pronssimitalistijoukkue Yhdysvaltojen Haydenettes pistein 184,32. Kolmanneksi luisteli Ruotsin Team Boomerang pistein 164,54.

 

Marigoldin valmentaja Anu Oksanen ei voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen suojattiensa vapaaohjelmaan. Hyvän alun jälkeen askelsarjassa tapahtunut kaatuminen vaikutti pisteisiin ja muutenkin loppuohjelman tunnelmaan.

–          Alun jälkeen ruuti hiukan kuivui. Ei ohjelma huono ollut, mutta oma vaatimustasomme on vain niin korkealla, että pienikin epäonnistuminen lyö ison leiman omissa silmissämme koko ohjelmaan, Oksanen sanoi.

Salzburgin kilpailu oli joukkueen kauden ensimmäinen kansainvälinen kilpailu. Voittoakin tärkeämpää hallitsevalle MM-hopeamitalistijoukkueelle oli palautteen saaminen kansainvälisiltä tuomareita ja teknisiltä spesialisteilta.

–          Saatiin taas hyvää kisakokemusta matkalla kauden päätavoitteita. Oli hienoa kuulla, että ohjelmistamme pidettiin täällä. Niistä sanottiin, että ne ovat tänä vuonna ”winning combination”, Oksanen sanoi.

Marigold IceUnityn seuraava kilpailu on talviuniversiadit Turkin Erzurumissa 27.1.-6.2. Talviuniversiadeissa on mukana myös Suomen toinen huippujoukkue Rockettes. Molemmat joukkueet mielivät edustamaan Suomea koti-MM-kilpailuihin, jotka luistellaan Helsingissä 8.-9.4. MM-kilpailuun haluaa mukaan myös kolmas kotimainen joukkue, Team Unique. Joukkueiden viimeinen näyttökilpailu, ennen kahden edustajan lopullista valintaa, on Suomen mestaruuskilpailut 5.-6.3. Espoon Barona Arenalla.

 

Seniorit, lopputulokset:

1.       MARIGOLD ICE UNITY FIN 186.77

2.       HAYDENETTES USA 184.32

3.       TEAM BOOMERANG SWE 164.54

Juniorit, lopputulokset:

1.       NEXXICE CAN 168.31

2.       MUSKETEERS FIN 164.86

3.       LEXETTES USA 141.12

5. STELLA POLARIS FIN 129,44

8. TEAM ESTREIJA FIN 112.46

 

Kaikki tulokset: http://www.ekl-austria.at/ergebnisse/mozartcup/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024