Uutiset

Marigold IceUnity johtaa Salzburgissa
Muodostelmaluistelun Mozart Cup Salzburgissa 21.-23.1.
   

Marigold IceUnity vaikeuksien kautta johtopaikalle Salzburgissa

 Suomen Marigold IceUnity johtaa kansainvälistä muodostelmaluistelukilpailua Mozart Cupia Itävallan Salzburgissa. Marigold kasasi ohjelmallaan 64,45 pistettä ja jätti sillä taakseen mm. Yhdysvaltojen hallitsevan MM-pronssimitalistin Haydenettesin 63,95 ja Ruotsin  Team Boomerangin 56,56.

Hallitseva MM-hopeamitalisti Marigold IceUnity otti johtopaikan rutiinisuorituksella, joskin valmentaja Anu Oksanen löysi suorituksesta parannettavaa.

–          Kokonaisuus oli ok, mutta suoritus ei ollut silti mikään loistelias. Yksittäisillä luistelijoilla oli paikoitellen ohjelman aikana hiukan horjumista ja heilumista.

Helsinkiläisjoukkue päätti luisteluttaa kilpailussa urheilijoita, jotka eivät ole päässeet vielä alkukaudesta kokoonpanoon mukaan.  Tämä näkyi Oksasen mukaan luonnollisesti pienenä jännityksenä.

Vapaaohjelmaan joukkue lähtee uusin asein. Marigold IceUnity on tehnyt viimeaikana yhteistyötä tanssija-koreografi Sami Saikkosen kanssa ja hakenut tämän avulla viimeistä silausta varsinkin esittämiseen. Oksanen kiitteli yhteistyötä Saikkosen kanssa ja lupasi, että sunnuntain vapaaohjelmassa nähdään aivan konkreettisia uudistuksia.

–          Olemme hakeneet ja saaneet lisää syvyyttä ja aitoutta tekemiseemme. Yhteistyömme Saikkosen kanssa on ollut erittäin hedelmällistä ja mielenkiintoista.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Mozart Cup toi suomalaisille sydämentykytyksiä ennen kuin kilpailu pääsi kunnolla edes alkamaan. Joukkuetta kuljettava kisabussi ei saapunut hotellille sovittuna aikana vaan jätti 16 luistelijan ryhmän ihmettelemään hotellin pihalle. Onneksi ruotsalaiset kilpakumppanit olivat reiluja vastustajia ja ottivat suomalaiset kyytiin. Toinen yllätys odotti kuitenkin jäähallilla.

–          Kilpailuaikataulu oli 8 minuuttia etuajassa, joten hyvä kun joukkue ehti ajoissa jäälle. Koska pukuhuoneemme sijaitsivat parakeissa ulkona, emme tienneet tästä ennen kuin tulimme jäähalliin sisälle. Joukkueemme nimi kuulutettiinkin jäälle saman tien. Pidempi valmistautumisaika olisi toki ollut suotavampaa, mutta ei tämä silti suoritukseemme tänään vaikuttanut, Oksanen naureskeli.

Junioreissa Suomen Musketeers on toisena ja Stella Polaris kolmantena. Kilpailua johtaa Kanadan Nexxice. Suomen Team Estreija on kahdeksantena.

 

Lyhytohjelma, seniorit:

 

1.       MARIGOLD ICE UNITY FIN 64.45

2.       HAYDENETTES USA 63.95

3.       TEAM BOOMERANG SWE 56.56

Lyhytohjelma, juniorit:

 

1.       NEXXICE CAN 58.07

2.       MUSKETEERS FIN 54.89

3.       STELLA POLARIS FIN 47.02

8. TEAM ESTREIJA FIN 38.48

 

Kaikki tulokset: http://www.ekl-austria.at/ergebnisse/mozartcup/

****************

Suomea edustavat:

Seniorit
Marigold IceUnity

Juniorit
Musketeers
Stella Polaris
Team Estreija

Suomen tuomari
Leena Kurri

Tapahtuman verkkosivut:

http://www.mozartcup.biz/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024