Uutiset

ml. 2.SM-valintakilpailu 8.-9.1.

lehdistötiedote

Muodostelmaluistelijat kilpailevat jälleen edustuspaikoista koti-MM-kilpailuihin

Suomen muodostelmaluisteluhuiput kohtaavat jälleen toisensa, kun Tampereen Hakametsän jäähallissa käydään 8.-9.1.2011 kauden toiset SM-valintakilpailut. Kilpailuissa on mukana aikuisten eli seniorisarjan lisäksi juniori- ja noviisi-ikäiset luistelijat; yhteensä lähes 40 joukkuetta ja noin 800 luistelijaa.

Seniorijoukkueille Tampereen kilpailu on erityisen tärkeä näytön paikka matkalla huhtikuisiin koti-MM-kilpailuihin, jonne pääsee edustamaan vain kaksi joukkuetta. Marraskuussa käydyt ensimmäiset valintakilpailut voitti täpärästi viime vuoden maailmanmestarijoukkue Rockettes ennen Marigold IceUnityä, joka on hallitseva MM-hopeamitalisti. Team Unique, joka sortui varsinkin lyhytohjelmassaan turhan moniin virheisiin, oli kolmas. Neljänneksi sijoittui vasta toista kautta aikuisten sarjassa kilpaileva Tampereen GoldenBlades. Joukkueet kohtaavat toisensa kotimaassa kolmesti ennen lopullisia MM-valintoja. Viimeinen näyttökilpailu on maaliskuussa Espoon Barona Areenalla luisteltavat lajin SM-kilpailut.

Suomalaiset muodostelmaluistelijat joutuvat vuosi toisensa jälkeen käymään kotimaassa tiukan kamppailun edustuspaikoista. Edelliskaudella MM-putoajan kohtalon koki kaksinkertainen maailmanmestari Rockettes, viime kaudella puolestaan vuoden 2009 MM-hopeamitalistijoukkue Team Unique. Kova taso kotimaassa vie suomalaista muodostelmaluistelua eteenpäin. Muodostelmaluistelijat ovatkin tuoneet vuodesta 2000 asti järjestetyistä MM-kilpailuista yhteensä 14 mitalia, joista 5 on kultaisia. Maailmanmestaruuteen on Rockettesin lisäksi luistellut kolmesti Marigold IceUnity.

Suomen Taitoluisteluliitto on asettanut tavoitteeksi saavuttaa Helsingin MM-kilpailuista kultaa ja hopeaa.

Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu luistellaan 8.-9.1.2011 Tampereella, Hakametsän jäähallissa.

Aikataulu:

Lauantai 8.1.
klo 08.15-12.25 SM-junioreiden ja SM-senioreiden harjoitukset
klo 13.00-21.06 SM-noviisien vapaaohjelmakilpailu, SM-junioreiden ja SM-senioreiden lyhytohjelmakilpailu

Sunnuntai 9.1.
klo 08.00-12.48 SM-junioreiden ja SM-senioreiden harjoitukset
klo 13.30-17.25 SM-junioreiden ja SM-senioreiden vapaaohjelmakilpailu

Palkintojenjako tulosten selvittyä n. klo 17.50.

Tulossivu

http://tappara.fi/taitoluistelu/2smvalinta/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024