Uutiset

Kiira Korpi johtaa Pariisin GP-kilpailua

Korpi  johtaa Pariisissa kauden ennätyspistein

Kiira Korpi johtaa Pariisin GP-kilpailua lyhytohjelman jälkeen. Korpi kasasi kauden toistaiseksi parhaat lyhytohjelmapisteensä 61,39. Toisena kilpailussa on Yhdysvaltojen Mirai Nagasu pistein 58,72 ja kolmantena Japanin Haruka Imai 58,38.

Korpi onnistui vaikeassa kolmois-kolmoisyhdistelmässä sekä kaksoisakselissa. Myös kolmoisritti onnistui vaikka hyppy tulikin alas muutamalle pyörähdykselle.

–  Varsinkin yhdistelmä oli tänään nappisuoritus. Kolmoisritti oli hiukan taistelua, mutta tyytyväinen olen kokonaisuuteen, iloinen Korpi sanoi.

Korpi oli kilpailussa ainoa, joka sai esittämisessä kaikista osa-alueista tuomareilta yli seitsemän pistettä. Teknisissä pisteissä Korpi jäi hieman Japanin Imain pisteistä.

Pariisin kilpailu on GP-sarjan viimeinen osakilpailu. Korvella on vielä mahdollisuus saavuttaa paikka GP-finaaliin, joka käydään 9.-12.12. Pekingissä. Finaaliin kelpuutetaan osakilpailujen kuusi parasta luistelijaa kussakin sarjassa (naiset, miehet, pariluistelu ja jäätanssi).

Korpi itse ei lähde vapaaohjelmaan finaalipaikka mielessä.

–  Vapaaohjelmassa pyrin tekemään hyvän suorituksen ja nauttimaan siitä. Mietitään finaalipaikkaa sitten sen jälkeen, Korpi tuumasi.

Mahdollisuudet finaalipaikkaan ovat Pariisissakin kilpailevilla Yhdysvaltojen Alissa Czisnyllä ja Mirai Nagasulla, Kanadan Cynthia Phaneufilla ja Japanin Haruka Imailla.

Vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

Kilpailun tulokset lyhytohjelman jälkeen:

http://www.isuresults.com/results/gpfra2010/CAT002RS.HTM


*******************

Kauden viimeinen GP-osakilpailu käydään Pariisissa 26.-27.11.
Suomea kilpailussa edustaa Kiira Korpi.

Kiiran mukana Pariisin kilpailussa on valmentaja Susanna Haarala.
Suomen tuomarina kilpailussa on Hely Abbondati sekä ISU:n kutsumana naisten sarjan ylituomarina Pekka Leskinen.

http://www.isuresults.com/results/gpfra2010/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024