Uutiset

Muodostelmaluistelijoilla kuuluisia vieraita

(lehdistötiedote)


Rockettes ja Marigold taitoluistelutähtien opissa

Muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden huhtikuussa voittanut Rockettes ja hopeaa saavuttanut Marigold IceUnity valmistelevat menestysmahdollisuuksiaan jo ensi kevättä silmällä pitäen, jolloin MM-mitaleista luistellaan 8.-9.huhtikuuta Suomessa, Helsingissä. Kahdesta MM-edustuspaikasta kamppailee myös Team Unique. Rockettes ja Marigold ovat hankkineet molemmat täksi viikoksi kuuluisat taitoluistelutähdet tuomaan harjoitteluunsa uusia ulottuvuuksia.

Tuoreita ideoita, askel- ja esiintymisharjoitteita Rockettes-joukkueen luisteluun on parhaillaan puhaltamassa vuoden 2001 jäätanssin maailmanmestari ja olympiapronssia vuonna 2002 voittanut Italian Maurizio Margaglio. Italialainen piti aikoinaan parinsa Barbara Fusar-Polin kanssa esikuvanaan suomalaisia jäätanssijoita Susanna Rahkamoa-Petri Kokkoa. Nykyisin Margaglio toimii mm. jäätanssin teknisenä spesialistina sekä koreografina.

Marigold IceUnityn vieraana on puolestaan kanadalainen Gary Beacom, joka edusti maataan MM- ja olympiatasolla 1980-luvulla. Valovoimainen showmies siirtyi sen jälkeen ammattilaiseksi ja voitti1988 ammattilaisten maailmanmestaruuden. 50-vuotias Beacom on edelleen kysytty showluistelija ja koreografi, hyvin omaperäisen ja rohkean tyylinsä sekä taiturimaisen teränkäyttönsä johdosta. Suomen vierailun jälkeen mies matkustaa Moskovaan esiintymään.


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024