Uutiset

MM-kilpailut: Rockettes johtaa, Marigold viidentenä

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut Colorado Springs

(Tiedote)

Rockettes johtaa, Marigold viidentenä


Suomen Rockettes johtaa muodostelmaluistelun MM-kilpailua lyhytohjelman jälkeen Yhdysvaltojen Colorado Springsissä. Toisena on Yhdysvaltojen joukkue Haydenettes ja kolmantena Kanadan kakkosjoukkue black ice. Suomen kakkosjoukkue Marigold IceUnity on kilpailussa viidentenä, Ruotsin Team Surprisen jälkeen. Viime vuoden maailmanmestarit Kanadan Nexxice epäonnistui lyhytohjelmassaan ja on kilpailussa vasta kuudentena.

Rockettes luisteli ehjän suorituksen täyden Colorado World Areenan yleisön edessä ja ansaitsi ainoana joukkueena yli 80 pistettä. Suomalaiset keräsivät kokonaispisteiksi 81,40 ja johtavat yhdysvaltalaisia 2,78 pisteellä. Ainoa kauneusvirhe Rockettesin tulosliuskalla oli yksi vähennyspiste, joka tuli puvuista. Sääntöjen mukaan pukuvähennys voidaan tehdä, mikäli puku on liian paljastava tai teatraalinen. Joukkueenjohto epäili syyksi jälkimmäistä. Rockettesin lyhytohjelman teema on tänä vuonna Harem`s Secret.

Rockettes, joka on luistellut koko kauden voittoisia lyhytohjelmia, ansaitsi lyhytohjelman voitollaan MM-pikkumitalit. Valmentaja Kaisa Nieminen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Joukkue luisteli tänään täysillä alusta loppuun ja suoritus oli hyvä kokonaisuus. Pikkumitalin saavuttaminen oli meille hieno hetki.

– Huomenna lähdemme hakemaan vahvaa ja rentoa luistelua. Toivottavasti se riittää tavoitteeseemme, joka on MM-kulta, Nieminen sanoi.

Rockettes voitti maailmanmestaruuden vuonna 2008.

Piste-erot kärjen osalta ovat pienet. Sijoilla 3-5 olevat joukkueet ovat kaikki pisteen sisällä. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Suomen Marigold on vapaaohjelmaan lähdettäessä hyvissä mitaliasemissa. Kanadan Nexxice on silti vaarallinen vastustaja lyhytohjelman epäonnistumisesta huolimatta.

Marigoldin valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen, mutta ei sijoitukseen.

– Lähdemme hyvistä asemista vapaaohjelmaan. Meillä on vahva vapaaohjelma, jolla on mahdollisuus nousta tavoitteeseemme, joka on minimissään MM-mitali, Oksanen sanoi.

Marigold on vuosien 2002, 2004 ja 2006 maailmanmestari.

Suomalainen muodostelmaluisteluosaaminen näkyy tuloslistalla laajemminkin. Toiseksi sijoittunutta Yhdysvaltojen joukkuetta valmentaa Kaisa Niemisen entinen valmennettava suomalainen Saga Krantz.

Vapaaohjelma luistellaan sunnuntain vastaisena yönä.

Tulokset

http://www.isuresults.com/results/syswc2010/CAT001RS.HTM


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024