Uutiset

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut 9.-10.4.

Muodostelmaluistelijat hakevat kahta MM-mitalia

(tiedote)

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut käydään Yhdysvaltojen Colorado Springsissä 9.-10.4. Suomea kilpailussa edustavat helsinkiläisjoukkueet Rockettes ja Marigold IceUnity.

Suomalaisjoukkueet lähtevät kilpailuun kovin panoksin. Suomen Taitoluisteluliiton virallinen tavoite on saavuttaa kilpailusta kaksi mitalia, joista toinen kultainen. Tavoite on enemmän kuin realistinen, sillä Suomi on Kanadan ohella maailman kärkimaa muodostelmaluistelussa. Vuodesta 2000 lähtien järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa Suomi on sijoittunut mitaleille joka kerta, lukuun ottamatta vuotta 2007. Kultaa suomalaiset ovat voittaneet neljästi; Marigold IceUnity vuosina 2002, 2004, 2006 ja Rockettes vuonna 2008. Viime kaudella parhaasta suomalaissijoituksesta MM-kilpailuissa vastasi Team Unique, jonka kohtaloksi jäi tänä vuonna pudota MM-kilpailuista. Kukin maa saa lähettää kilpailuun maksimissaan kaksi joukkuetta. Kova kotimainen kilpailu onkin siivittänyt suomalaisen muodostelmaluistelun aina maailman huipulle asti.

Kuluvalla kaudella Rockettes ja Marigold ovat molemmat osoittaneet iskukykynsä sekä kotimaassa, että kansainvälisesti. Rockettes voitti tammikuussa Berlinissä käydyn Cup of Berlinin ja Marigold puolestaan helmikuussa French Cupin. Joukkueiden keskinäinenkin kilpailu on ollut tasaista; molemmat joukkueet ovat voittaneet neljästä kotimaassa käydystä kilpailusta kaksi. Suomen mestariksi luisteli helmikuussa kuitenkin Rockettes, Marigoldin sijoittuessa hopealle.

MM-mittelössä suomalaisten pahimmat uhkaajat tulevat Kanadasta, joka voitti viime vuonna MM-kultaa, Ruotsista ja Yhdysvalloista. Coloradossa kilpailee 23 joukkuetta 18:sta eri maasta. Ensi vuoden MM-kilpailut käydään Helsingissä.

Aikataulu:

Perjantai 9.4.

klo 18.45 lyhytohjelmat (klo 03.45 Suomen aikaa)

Lauantai 10.4.

klo 15.00 vapaaohjelmat (klo 00.00 Suomen aikaa)

http://www.2010synchroworlds.com/

http://www.isuresults.com/results/syswc2010/

Katso Marigoldin haastattelu YLE:n Urheiluruudussa (lähetyksen kohdassa 12,25)Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024