Uutiset

Laura Lepistölle MM-pronssia

Tiedote

Lepistölle MM-pronssia

Laura Lepistö voitti pronssia taitoluistelun MM-kilpailuissa Torinossa. Kulta meni Japanin Mao Asadalle 197,58. Hopealle luisteli Korean Yu-Na Kim pistein 190,79. Kim, joka epäonnistui lyhytohjelmassaan, voitti vapaaohjelman. Lepistö sijoittui lauantain vapaaohjelmassa kuudenneksi, mutta pystyi pitämään Japanin Miki Andon niukasti takanaan hyvän lyhytohjelmansa takia. MM-mitali on Lepistön ja Suomen ensimmäinen naisten MM-mitali kautta aikojen.

Lepistö ei pystynyt vapaaohjelmassaan samanlaiseen suoritukseen kuin olympialaisissa kuukausi sitten. Alun kolmoistulppi-kolmoistulppi ja kolmoislutz sujuivat hyvin, mutta sen jälkeen ote herpaantui, eikä espoolainen saanut muita kolmoishyppyjä puristettua kasaan. Siisti kokonaisuus, muu tekninen suorittaminen ja osa-aluepisteet pitivät suomalaisen kuitenkin mitalissa kiinni. Lepistön jälkeen luistellut Yhdysvaltojen 16-vuotias Mirai Nagasu, joka johti lyhytohjelman jälkeen, romahti vapaaohjelmassa 11:nneksi ja lopputuloksissa vasta seitsemänneksi. Kun pronssimitalin kohtalo varmistui, niin Lepistön tunteet purkautuivat kyyneleinä.

– On aika hölmistynyt olo. Muutamat itkut tässä on jo itketty. On tämä ihan mieletöntä, Lepistö sanoi.

Lepistö osoitti suuren kunnian valmentajalleen Virpi Horttanalle, joka on valmentanut häntä jo 4-vuotiaasta alkaen. Mitalin taustalla on Espoon Jäätaitureita edustavan luistelijattaren tinkimätön työ päivästä toiseen Laaksolahden jäähallissa.

– Tässä ei ole ollut oikotietä onneen. Mitalin taustalla on huima palo tähän lajiin, tekemiseen ja kaikkeen siihen mitä tämän lajin ympärille liittyy.

Kiira Korvelle tämän vuoden MM-kilpailut olivat epäonniset. Korpi sijoittui kilpailussa 19:nneksi hänelle vaatimattomin pistein 134,49. Lyhytohjelman epävarmuus jatkui myös vapaaohjelmassa, jossa hän kasasi vain 88,77 pistettä, sijoittuen siinä 20:nneksi. Korven murheiksi koituivat lauantaina etenkin hypyt joihin hän ei saanut rytmiä päälle. Monet hypyistä hän joutui helpottamaan yksöishypyiksi.

– Taisi olla tänään liikaa yliyrittämistä. Alun epäonnistumisten jälkeen kynnys kasvoi ja tuntui, että seuraava on pakko onnistua ja samalla rentous katosi. Tulin tänne hyvin sujuneiden harjoitusten siivittämänä, joten kyllä harmittaa. Nämä eivät olleet minun kisani. Mutta tällaista tämä urheilu on.

Korven kausi on ollut erityisen pitkä. Tamperelaisen viime kausi jäi hyvin lyhyeksi, häntä vaivanneiden jalkaongelmien takia. Siksi hän aloitti kuluvan kilpailukauden jo syyskuussa Oberstdorfissa, tarkoituksenaan panostaa kilpailurutiinin hankkimiseen. Positiivinen luistelijatar osasi kuitenkin katsoa jo tulevaan ja nimesi ainakin yhden asian, jonka hän haluaa tuoda jälleen ohjelmaansa – kolmois-kolmois –yhdistelmän.

Tamperelaisen kausi jatkuu pienen loman ja näytösten parissa. Kauimmaksi näytösmatka vie hänet aina Etelä-Koreaan asti.

http://www.isuresults.com/results/wc2010/CAT002RS.HTM


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024