Uutiset

Vancouverin Olympialaiset: Lepistö kuudes, Korpi 11:s

Suomen naiset onnistuivat loistavasti

Laura Lepistö sijoittui upeasti kuudenneksi ja Kiira Korpi yhdenneksitoista Olympialaisten naisten taitoluistelussa. Lepistö luisteli elämänsä ohjelman ja kokosi komeat omat ennätyspisteet 187,97 joihin tuli parannusta jopa 17,90 pistettä. Kuudes sija on kautta aikojen paras suomalaissijoitus Olympialaisten naisten taitoluistelussa. Myös Korpi luisteli onnistuneen vapaaohjelman ja nousi sijalta 17 lähelle kärkikymmenikköä.

Naisten olympiakultaa voitti ylivoimaisesti Korean Yu-Na Kim maailmanennätyspistein 228,56. Virheettömästi ja erittäin vaikean ohjelman luistellut Kim teki sen mitä häneltä odotettiin. Japanin Mao Asada saavutti olympiahopeaa pistein 205,50. Vaikka Asada hyppäsikin ainoana naisena kilpailussa kolmoisakselin, vapaaohjelmassa jopa kahdesti, koituivat hänen epäonnekseen virheet kahdessa eri hypyssä. Pronssia voitti kotiyleisön riemuksi Kanadan Joannie Rochette pistein 202,64.

Laura Lepistö aloitti vapaaohjelmansa onnistuneella kolmois-kolmois –yhdistelmällä ja jatkoi kolmoislutzilla. Ohjelman kaikki muut hypyt napsahtivat laadukkaasti kohdilleen paitsi kolmoissalchow, jonka hän joutui helpottamaan kaksoishypyksi. Liukusarja ja piruetit arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle.

– Tämä oli kauden paras luistelu ylivoimaisesti. Minulla oli todella kova halu näyttää kun kauden jokaisesta vapaaohjelmasta on tähän asti jäänyt jotain hampaankoloon. Menin ohjelman läpi pää tyhjänä, keskittyneenä ja latautuneena. Kerrankin voin sanoa että todella nautin luistelusta.

Lepistöllä oli sanojensa mukaan uusi aggressiivisempi taktiikka vapaaohjelmaan lähdettäessä ja se näkyi vahvana latautumisena takahuoneessa ennen suoritusta.

– Normaalisti saatan ennen suoritusta kuunnella poppia, mutta nyt kuuntelin aggressiivisempaa hevimusiikkia. Siinä latautumisessa oli kyllä hymyily kaukana. Myös eilisissä harjoituksissa, joissa meno oli vähän väkipakkoa, päätettiin valmentajani kanssa, että vedetään kaikki hypyt kiinni eikä anneta periksi.

Olympiakokemusta Lepistö kehui uskomattomaksi. Lähipäivien suunnitelmakin oli selvä.

– Ajattelin mennä seuraamaan Suomen jääkiekko-ottelua.

Kiira Korpi paransi Torinon 16:nnetta sijaa roimasti. Korven lyhytohjelman pettymyksestä ei vapaaohjelmasta näkynyt merkkiäkään. Vapautuneesti ja itsevarmasti ohjelmansa luistellut Korpi keräsi ohjelmastaan ennätyspisteet 108,61 jotka kohentuivat lähes viidellä pisteellä. Korpi onnistui kaikissa muissa elementeissään paitsi toisessa kolmoisritissä, jonka ilmalento jäi kesken. Laadukkaiden hyppyosioiden lisäksi hän ansaitsi jokaisesta kolmesta piruetistaan täydet vaikeustasot (vaikeustaso 4).

– Olen tyytyväinen vapaaohjelmaani. Minulla oli tänään päättäväinen olo. Kun seisoin alkuasennossa siinä olympiarenkaiden päällä ajattelin, että kun Suomen jääkiekkonaiset ja hiihtäjätkin menestyivät tänään niin kyllä minäkin näytän.

– Otin hypyissäni hiukan (Evgeni) Plushenkosta mallia. Vaikka hypyt lähtivät hiukan huonosti ja vinoon, voi ne tulla kuitenkin ihan hyvin alas.

Lyhytohjelman kaatumisessa kipeytynyt pakara ei haitannut tamperelaisen menoa enää vapaaohjelmassa.

Kaikki tulokset: http://www.vancouver2010.com/olympic-figure-skating/schedule-and-results/ladies-free-skating_fsw010101t7-wN.html


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024