Uutiset

Sikainfluenssaepidemian aikana vältämme kättelyä

INFLUENSSA A(H1N1)v (=sikainfluenssan) -TOIMINTAOHJE

Influenssa A(H1N1)v -taudin vakavuus muistuttaa yhä enemmän tavallista kausi-influenssaa eikä valtaosa sairastuneista tarvitse lääke- tai sairaalahoitoa. Kausi-influenssasta poiketen influenssa A(H1N1)v ‐infektioon sairastunee kuitenkin normaalia suurempi osa väestöstä.

Influenssa A(H1N1)v –infektiolle tyypillisiä oireita ovat äkillisesti alkava korkea kuume (yli 38 astetta), johon usein liittyy myös muita hengitystieinfektion oireita kuten päänsärkyä, kurkkukipua, yskää ja lihaskipuja. Jonkin verran on todettu esiintyneen myös ripulia ja pahoinvointia. Myös kuumeettomia tapauksia on todettu. Henkilö. jolla on kuumetta ja samanaikaisesti jokin edellä kuvatuista hengitystieinfektion oireista tulee pitää influenssa A(H1N1)v -infektiona riippumatta siitä onko kyseessä varmistettu influenssa A(H1N1)v -viruksen aiheuttama tauti.

Tartuntojen estämiseksi tulee sairastuneen pysytellä kotona vähintään 24 tuntia kuumeen ja oireiden kadottua.

EPIDEMIAN AIKANA VÄLTÄMME KÄTTELYÄ!

Toimenpiteet harjoitusryhmissä sairauden leviämisen estämiseksi:

Kaikki mahdolliset sairaustapaukset pyritään eristämään muusta harjoitusryhmästä mahdollisimman nopeasti taudin leviämisen estämiseksi. Leiriolosuhteissa tai kilpailumatkoilla, joissa yövytään, eristämisessä käytetään hyväksi normaaleja majoitustiloja huonejärjestelyjä tekemällä.

Ohjeistus kokonaisuudessaan liitteenä.

Liitteet


Maaliskuun Sähkäri on ilmestynyt 1.3.2024
Kauden 2023-24 kiertopalkinnot – ehdota palkittavaa nyt 26.2.2024