Laura Lepistö viidenneksi Japanin GP:ssä

Tiedotteet:

Laura Lepistö viidenneksi Japanin GP-kilpailussa

Laura Lepistö sijoittui viidenneksi Japanissa käydyssä NHK Trophy GP-kilpailussa. Lepistö sijoittui molemmissa ohjelmissaan neljänneksi ja kasasi yhteispisteet 152,19. Kilpailun voitti vuoden 2007 maailmanmestari Japanin Miki Ando pistein 162,55. Hopealle luisteli vapaaohjelman voittaja Venäjän Alena Leonova 160,85 ennen Yhdysvaltojen Ashley Wagneria 155,99.

Lepistön ennätyspisteet ovat viime kevään MM-kilpailuista 170,07. Rutiinisuorituksella espoolainen olisi voinut voittaa kilpailun, mutta vapaaohjelman helpotukset pudottivat hänet palkintosijoilta. Hyppyjen osalta Lepistö suoriutui mm. kolmoistulppi-kaksoistulppi -ja kolmoisritti –yhdistelmistä ja kaksoisakseleista. Lutz ja salchow jäivät kaksinkertaisiksi ja toinen ritti yksinkertaiseksi. Muista elementeistä saadut vaikeustasot olivat kohdillaan.

– Meni kyllä alakanttiin tänään. Meno oli epävarmaa, vaikka minulla oli ohjelmaan lähdettäessä hyvä tsemppifiilis päällä, Lepistö kuvasi tuntojaan ohjelman jälkeen.

Lepistön seuraava GP-kilpailu on kahden viikon päästä Kanadassa käytävä kauden viimeinen GP-osakilpailu. Joulukuun 4.-5. käytäviin finaaleihin valitaan kunkin sarjan (yksinluistelu, jäätanssi, pariluistelu) kuusi parhaiten menestynyttä luistelijaa. Mitalisijoitus molemmissa GP-kilpailuissa olisi helpottanut matkaa GP-finaaliin, vaikka finaaliin lähtijät selviätkin vasta viimeisen osakilpailun jälkeen.

– Kyllä GP-finaalipaikka oli kilpailuun lähtiessä mielessä. Kanadaan lähden edelleen keskittymään omiin suorituksiin. Tuntuu kuitenkin vielä alkukaudelta, Lepistö tuumasi.

Tulokset:

********************************

Laura Lepistö neljäntenä Japanissa

Laura Lepistö on lyhytohjelman jälkeen neljäntenä Japanissa käytävässä NHK Trophy GP-kilpailussa. Espoolainen keräsi pisteet 53,64 ja on häviöllä kilpailua johtavaa Yhdysvaltojen Ashely Wagneria ainoastaan 2,9 pistettä. Lyhytohjelmakilpailu oli hyvin rikkonainen ja kilpailussa nähtiinkin paljon epäonnistumisia. Lisäksi piste-erot kärjen osalta ovat pieniä. Vuoden 2007 maailmanmestari Japanin Miki Ando on kilpailussa toisena pistein 56,22, ennen Yukari Nakanoa 54,92. Finlandia Trophyn voittanut Venäjän Alena Leonova on Lepistön jälkeen viidentenä pistein 52,34.

Lepistö joutui helpottamaan kolmoistulppi-kolmoistulppi yhdistelmänsä siten, että jälkimmäinen hypyistä oli vain yksinkertainen. Kolmoisritti ja kaksoisaksel onnistuivat kuitenkin helposti. Toinen näkyvä virhe Lepistölle tapahtui askelsarjassa, jossa hän horjahti. Horjahdus maksoi hänelle pisteitä, sillä hän ansaitsi askelsarjastaan vain vaikeustason yksi (neljän ollessa maksimi). Muutoin Lepistö luisteli ohjelmansa hänelle tyypillisesti hyvällä vauhdilla ja intensiteetillä. Euroopan mestari keräsikin ohjelmastaan päivän toiseksi korkeimmat ohjelman osa-aluepisteet (komponenttipisteet) Miki Andon jälkeen.

– Laura piti paketin hyvin kasassa vaikka ohjelmassa näkyikin alkukauden kankeutta, valmentaja Virpi Horttana kommentoi suojattinsa suoritusta.

– Kolmoistulppi-kolmoistulppi on mennyt harjoituksissa hyvällä prosentilla. Kilpailussa jälkimmäinen tulppi jäi vain kesken, Horttana pohti hyppy-yhdistelmää.