Uutiset

Kiira Korpi Pariisin GP-kilpailussa

Kiira Korpi kilpailee 16.-17.10. Trophee Bompardissa. Pariisissa käytävä kilpailu on kauden ensimmäinen senioreiden GP-sarjan kilpailu.

Kiiran ja hänen valmentajansa Maaret Siromaan lisäksi Pariisin kilpailussa toimii tuomarina Tarja Ristanen.

Osallistuja, aikataulut ja tulokset http://www.isuresults.com/events/fsevent00011082.htm

Vapaaohjelma:

Kiira Korpi sijoittui kahdeksanneksi Pariisissa käydyssä Trophee Eric Bompard GP-kilpailussa.

Korpi kasasi pisteet 138,83 ja putosi lyhytohjelman jälkeiseltä kuudennelta tilalta kaksi sijaa alaspäin.

Korven vapaaohjelma alkoi kohtuullisesti kolmoislutzilla. Ohjelma jatkui epäonnisella kolmoissalchowilla, jonka hän kaatui ajauduttuaan liian lähelle laitaa.

– Kaatuminen kirpaisi lonkkaan enkä oikein päässyt rytmiin enää takaisin. Kaatuminen ei kuitenkaan tehnyt minusta kyvytöntä jatkamaan ohjelmaa Korpi sanoi.

Korpi suoriutui kaksoisakseli-yhdistelmistään, mutta joutui helpottamaan muutamia hyppyjään. Korpi onnistui myös pirueteissaan ja luisteli ohjelmansa vauhdikkaammin kuin viikko sitten Vantaalla käydyssä Finlandia Trophy –kilpailussa.

– Harmittaa, koska olen niin hyvässä kunnossa. Mutta hyvä kun epäonnistuminen tuli tässä vaiheessa kautta, Korpi tuumasi. Tamperelaisen seuraava kilpailu on kahden viikon päässä Kiinassa käytävä GP-kilpailu. Suurempia muutoksia ei harjoitteluun sitä ennen ole luvassa.

– Kotiin vaan, nokka ylös ja treenaamaan Korpi totesi.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti Korean Yu-Na Kim pistein 210,03. Toiseksi sijoittui Japanin Mao Asada 173,99 ennen maan naistaan Yukari Nakanoa 165,70.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/gpfra09/index.htm

Lyhytohjelma:

Kiira Korpi sijoittui kuudenneksi Pariisissa luisteltavan Trophée Eric Bompard GP-kilpailun lyhytohjelmassa. Korpi keräsi pisteet 54,20, jotka jäivät vain muutaman kymmenyksen hänen viikko sitten luistelleen Finlandia Trophyn lyhytohjelmasta. Pariisissa Korpi epäonnistui hyppy-yhdistelmässään, jossa kolmoislutzista tuli vain kaksinkertainen.

Tamperelainen hyppäsi kuitenkin laadukkaan kolmoisritin sekä kaksoisakselin ja luisteli muutoinkin tasapainoisen ohjelman. Vaikka hyppy-yhdistelmä tuotti pieniä vaikeuksia viikko sitten Vantaallakin, ei Korpi lähtenyt ohjelmaan tavallista suuremmalla latauksella.

– Ohjelmani sujui muuten ihan mallikkaasti, mutta yhdistelmä tietenkin harmittaa. Yhdistelmä sujuu hyvin harjoituksissa ja verryttelyssä. Ärsyttää kun osaan sen niin hyvin, eikä se nyt kuitenkaan onnistunut, Korpi sanoi.

Kilpailun ylivoimaisessa johdossa pistein 76,08 on Korean Yu-Na kim, viime vuoden maailmanmestari. Toisena on reilut 16 pistettä korealaisesta jääneenä Japanin Yukari Nakano (59,64) ja kolmantena vuoden 2008 maailmanmestari Japanin Mao Asada, hänelle vaatimattomin pistein 58,96.

Naisten vapaaohjelma luistellaan lauantaina. Korven ensimmäisessä GP-kilpailussa on kivikova joukko maailman kärkiluistelijoita. Sijoitusta Maaret Siromaan suojatti ei halua miettiä.

– Minulla ei ole tässä kilpailussa sijoitustavoitteita, vaan huomenna vapaaohjelmassakin on pelkästään suoritus mielessä. Osaan hyvin kaikki ne temput jotka ohjelmassani on, joten ei muuta kuin tekemään ne. Hyvä vaan, että täällä on minulla kova vastus, sanoi Korpi.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024