Uutiset

ISU:n muodostelmaluisteluseminaari Vierumäellä 7.-11.9.

Suomen Taitoluisteluliitto on saanut ISU:n (Kansainvälinen Luisteluliitto) pyynnöstä järjestettäväkseen kansainvälisen muodostelmaluisteluseminaarin, joka on kohdistettu niille maille jotka haluavat nostaa maansa muodostelmaluistelun tasoa korkeammaksi. Seminaarin tarkoitus on kouluttaa näiden maiden muodostelmaluisteluvalmentajia ja edistää siten lajin leviämistä uusiin maihin. Viime kevään MM-kilpailuissa mukana oli 23 joukkuetta 18:sta eri maasta.

Suomi on yksi lajin edelläkävijämaista ja on Kanadan ohella maailman menestynein muodostelmaluistelumaa. Vuodesta 2000 asti järjestetyissä lajin MM-kisoissa Suomi on saavuttanut aikuisten tasolla yhteensä 12 mitalia joista neljä on kultaista. Nuorten World Challenge Cupissa Suomi on saavuttanut kultaa kahdeksan kertaa ja voittanut kuusi himmeämpää mitalia.

Vierumäen seminaarin kouluttajina toimivat suomalaiset muodostelmaluistelun huippuvalmentajat Kaisa Nieminen (Rockettes), Anu Oksanen (Marigold IceUnity) ja Mirjami Penttinen (Team Unique). Suomalaisten ohella koulutuksesta vastaa ISU:n muodostelmaluistelun teknisen komitean jäsen Cathy Dalton. Valmentajia ja luistelijoita on ilmoittautunut seminaariin mm. Venäjältä, Ranskasta, Brasiliasta, Alankomaista, Unkarista, Islannista, Tanskasta ja Belgiasta.

Seminaari järjestetään 7.-11.9. Vierumäellä.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024