Uutiset

Taitoluistelun EM-kisoista miljoonatulos

Suomen mitalisaalis siivitti taitoluistelun EM-kilpailut miljoonatulokseen

Tammikuussa 2009 Helsingissä pidetyt taitoluistelun EM-kilpailut täyttivät kaikki projektille asetetut tavoitteet. Laura Lepistön kulta- ja Susanna Pöykiön pronssimitalit kruunaa projektin taloudellinen onnistuminen yli odotusten. Hankkeen tulos ylittää miljoona euroa, johon päästiin onnistuneella lipunmyynnillä ja kumppanuuksilla sekä pienellä ja kustannustehokkaalla organisaatiolla. Myös huippuluistelijoiden aktiivinen panos oli merkittävä.

EM-kilpailuja seurasi viikon aikana paikan päällä Hartwall Areenalla lähes 52 000 katsojaa, mikä ylitti virallisen katsojatavoitteen noin 2 000 katsojalla. Televisiosta tapahtumaa seurasi Suomessa yli 31 miljoonaa katsojaa. YLE lähetti tapahtumasta ohjelmaa 20,5 tunnin verran.

– Taitoluistelun EM-kilpailut on erinomainen esimerkki siitä, että vahvalla ja sitoutuneella vapaaehtoisorganisaatiolla kyetään kohtuullisin kustannuksin toteuttamaan urheilussa maailmanluokan suurtapahtuma. Haluankin kiittää sekä tapahtumaan osallistuneita
vapaaehtoisjoukkoja että mukana olleita järjestöjen ja tapahtumien ammattilaisia ja samalla kannustaa suomalaisia puhaltamaan yhteen hiileen myös tulevissa urheilun suurtapahtumissa, sanoi EM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Sauli Niinistö.

EM-kisojen yhtenä keskeisenä tavoitteena oli lisätä taitoluistelun vetovoimaa liikuntaharrastuksena. Suomalaisten mitalisaalis ja kisojen saama laaja julkisuus on kantanut hedelmää.

– Puhelimet ovat seuroissa soineet todella kuumina. Kisojen tuoma noste lisäsi selkeästi kysyntää luistelukouluissa kevään aikana. Laura Lepistön kultamitali on osoitus siitä, että Suomesta on mahdollista nousta Euroopan ja maailmankin terävimpään kärkeen. Tämä kannustaa ja innostaa lapsia ja nuoria yrittämään, sanoi Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo.

– Miljoonatuotto sijoitetaan tulevaisuuden menestyksen rakentamiseen. Tällä
rahalla pystymme jatkamaan ja vahvistamaan Taitoluisteluliiton pitkäjänteistä nuorisotyötä, Rahkamo jatkaa.

Lisätietoja: EM-kisojen pääsihteeri Henri Nordenswan p. 050 531 91 71
Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo p. 050 606 53


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024