Uutiset

STAV kannustaa kilpailunjärjestäjiä panostamaan valmentajien työolosuhteisiin

STAV eli Suomen Taitoluisteluvalmentajat haluavat kehittää työolosuhteitaan kilpailuissa. Kauden 2008-2009 alussa STAV:n jäsenistö päätti kehittää systeemin, jonka avulla kilpailunjärjestäjät saataisi motivoitua parantamaan valmentajien olosuhteita itse kilpailutapahtumissa.

Arvioinnissa päätettiin ottaa seurantaan seuraavat osa-alueet:

  1. Tiedotus. Kuinka hyvin valmentajat saivat tiedon aikatauluista ym. kilpailuun liittyvistä asioista, oliko tarvittavia papereita kopioitu tarpeeksi jaettaviksi ja löytyikö kisapaikalta infotaulua tms.
  2. Taukotilat. Oliko valmentajille omaa taukotilaa/koppia, jossa pitkien päivien aikana pääsisi hengähtämään ja siistiytymään.
  3. Ruokailu. Oliko valmentajille järjestetty ruokailua ja oliko se suhteutettu päivien pituuteen.
  4. Valmennuksen tilat. Millaiset mahdollisuudet valmennukseen jään laidalla oli eli tila ja näkyvyys.

Arviointiasteikko oli välillä 1-5, jossa 1 oli heikko ja 5 erinomainen. Arvioitaviksi kilpailuiksi valittiin senioreiden ja junioreiden 1. SM-valintakilpailu Espoossa, noviisien 1. SM-valintakilpailu Kuopiossa, senioreiden ja junioreiden 2. SM-valintakilpailu Jyväskylässä ja noviisien 2. SM-valintakilpailu Tampereella. Arvioijina toimivat ne valmentajat, jotka kiersivät jokaisen edellämainituista kilpailuista.

Kuluneen kauden arviointi ei ollut vielä julkinen, vaan tarkoitettu vasta STAV:n jäsenten työkaluksi. STAV päätti kuitenkin julkistaa kokeiluasteella olleen kilpailun tulokset, motivoidakseen seuroja ensi kauden kilpailujärjestelyissä. Kauden 2008-2009 Hyvä kilpailunjärjestäjä –arvioinnin voitti Espoon Jäätaiturit pistein 3,75. Voittajaa muistetaan diplomilla.Onnittelut!


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024