Uutiset

Nurmenkari MM-kisojen lyhytohjelmassa

Tiedote 25.3.2009

Ari-Pekka Nurmenkari ei pystynyt parhaimpaansa taitoluistelun MM-kilpailujen lyhytohjelmassa. Hän sijoittui sijalle 27 ja karsiutui vapaaohjelmasta, jonne pääsi 24 parasta luistelijaa. Nurmenkarin pisteet 55,60 jäivät runsaat 11 pistettä hänen lyhytohjelman piste-ennätyksestään, jonka hän saavutti EM-kilpailuissa tammikuussa. Helsinkiläisen epäonneksi koitui kolmoisflippi, joka jäi vain kaksinkertaiseksi. Kolmoisakselin hän sen sijaan selvitti kohtuullisesti, vain alastulossa tapahtui pieni horjahdus. Hyppy-yhdistelmän kolmoislutz-kolmoistulpin Nurmenkari sai rutistettua kasaan, vain alastulo jäi paikoilleen.

– Kyllä harmittaa. Kunto ei ollut ihan sama kuin EM-kisoissa tammikuussa. Minulla oli hiukan pelonsekaiset tunteet, enkä ollut aivan sinut kuntoni kanssa. Ylikunnon ja siitä aiheutuneen stressin vuoksi tekniikkani on ollut hiukan väkinäistä, Nurmenkari sanoi heti suorituksen jälkeen.

Nurmenkarin tavoite oli sijoittua 24 parhaan joukkoon lyhytohjelmassa, joka oikeuttaisi finaalipaikkaan eli vapaaohjelmaan. Toistaiseksi tämä tavoite on jäänyt häneltä saavuttamatta. Nurmenkari sijoittui vuoden 2007 MM-kilpailuissa 25:ksi eli oli ensimmäinen, joka karsiutui vapaaohjelmasta. Viime vuonna Nurmenkari ei osallistunut MM-kilpailuihin. Silloin Suomea edusti Mikko Minkkinen.

– En ole saanut murrettua pääkopassani ajatusta pääsystä 24 parhaan joukkoon, Nurmenkari tuumasi.

Lisätietoa www.isu.org


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024