Uutiset

Junioreiden MM-kilpailut 22.2.-1.3.

Junioreiden MM-kilpailut luistellaan Bulgarian Sofiassa 22.2.-1.3.

Suomea edustaa juniori tytöissä Noora Pitkänen ja Matleena Laakso sekä pojissa Bela Papp. Jäätanssissa Suomen edustajina ovat Oksana Klimova – Sasha Palomäki.

Joukkueen johtaja on Berit Kaijomaa ja tuomarina toimii Pirjo Elo.

Kilpailun sivut: http://www.isuworldjunior2009.com/

Aikataulut ja tulokset: http://www.isuresults.com/results/wjc2009/index.htm

Uutisia:

Jäätanssijat Oksana Klimova – Sasha Palomäki sijoittuivat jäätanssikilpailussa 24:ksi pistein 111,22. Parin vapaaohjelmasijoitus oli 24:s. Oksana ja Sasha eivät yltäneet näissä MM-kilpailuissa parhaimpiin suorituksiinsa, sillä parin ennätyspisteet viime syksyltä ovat reilut 10 pistettä paremmat eli 121,61.

Maailmanmestaruus meni Yhdysvaltojen parille Madison Chock – Greg Zuerlein.

********************

Suomen Matleena Laakso sijoittui lyhytohjelmassa 37:ksi pistein 32,36 ja Noora Pitkänen 45:ksi pistein 28,22. Tämä tarkoitti sitä, että molemmat edustajamme karsiutuivat vapaaohjelmasta, jonne selvisi 24 lyhytohjelman parasta kilpailijaa.

Noora epäonnistui kolmoissalchow-kaksoistulppi -yhdistelmänsä ja kaatui kolmoislutzin, jota hän lähti rohkeasti yrittämään. Matleena, joka epäonnekseen oli antibiottikuurilla korvatulehduksen takia kaatui yhdistelmänsä, mutta teki siistin kaksoislutzin ja -akselin. Kilpailua johtava Georgian Elene Gedevanishvili teki upean kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmän sekä kolmoislutzin. Gedevanishvili on kilpaillut usean vuoden ajan myös aikuisten arvokisoissa.

*************

Oksana Klimova ja Sasha Palomäki ovat pakollisen tanssin ja rytmitanssin jälkeen sijalla 21. Pari luisteli hyvän ja virheettömän rytmitanssin ja sijoittuivat siinä 20:ksi. Oksana ja Sasha kilpailevat vapaatanssissa perjantaina.

************

Jäätanssijamme Oksana Klimova – Sasha Palomäki ovat pakollisen tanssin – Paso Doblen – jälkeen sijalla 23.

************

Bela Papp sijoittui poikien lyhytohjelmassa sijalle 29. Bela teki rohkean yrityksen kolmoisflippi-kaksoistulppi -yhdistelmästä, mutta joutui ottamaan alastulossa kädellä tukea jäästä. Harmittava virhe tapahtui akselissa, sillä aiotusta kaksoisakselista tuli vain yksinkertainen. Belan pisteet olivat 42,59 jotka jäivät reilusti hänen parhaastaan 49,03. Harmikseen, Bela ei selvinnyt vapaaohjelmaan, jonne pääsi 24 lyhytohjelman parasta.

**************


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024