Uutiset

Taitoluistelun SM-kilpailun ennakkotunnelmat

Taitoluistelun SM-kilpailuissa draamaa jo ennen kisan alkua

Viikonloppuna pidettävät Taitoluistelun SM-kilpailut ratkaisevat lopullisesti Suomen edustajat tammikuisiin Helsingin EM-kilpailuihin. SM-kilpailut saivat dramaattisen käänteen Jenni Vähämään reväytettyä nilkkansa nivelsiteet keskiviikon harjoituksissa.

Kainalokeppien kanssa lehdistötilaisuuteen saapunut Vähämaa hymyili urhoollisesti ja kertaili tuntojaan. Jäälle Vähämaa päässee vasta kolmen viikon kuluttua.

– Tietenkin tämä harmittaa, mutta ei kuitenkaan ihan hirveästi, koska tämä kausi ei ollut muutenkaan niin hyvä kuin esimerkiksi viime kausi, Vähämaa kommentoi.

Vähämaan kauden parhaat pisteet ovat 128,72.

Susanna Pöykiö kertoi syksyn harjoittelun sujuneen suunnitellusti. SM-kilpailussa hänen tavoitteensa on nousta suorituksellisesti omalle tasolleen ja kivuta lähelle omia ennätyspisteitään, jotka ovat viime kaudelta 162,26. Pöykiön tämän syksyn parhaat pisteet ovat toistaiseksi 148,03.

– Perustreenaus on tuottanut tulosta. Olemme syksyn kilpailusta saamamme palautteen myötä hiukan muuttaneet ohjelmia ja nyt on tavoitteena nostaa tämän kauden pisteitä.

Vapautuneen oloinen viime kauden Suomen mestari Laura Lepistö kieltäytyi ottamasta suosikin viittaa harteelleen. EM-edustukseenkin hän sanoi uskovansa vasta sitten, kun Taitoluisteluliitto on sen vahvistanut.

– Itseluottamus on syksyn mittaan noussut hyvin menneiden kilpailujen ansiosta.

Hyvillä mielin lähden metsästämään ennätyksiä, Lepistö kertoi.

Lepistön syksyn ennätyspisteet ovat 159,42. Espoolaisen ennätyspisteet ovat viime kaudelta 165,65.

Vasta kisaviikolla osallistumisensa varmistanut Kiira Korpi kertoi olevansa onnellinen jo siitä, että hän kuntoutui jalkojen ylirasitustilasta ja voi osallistua SM-kilpailuun.

– Lähden hyvillä mielin ja tavoitteena on hyvät perussuoritukset. Huippukunnossa en vielä ole eikä minulla ole pistetavoitetta. Olen pystynyt tekemään vasta muutaman kokonaisen vapaaohjelman.

Ari-Pekka Nurmenkari väläytteli harjoitusjäällä upeita kolmoisakseleita, joiden hän kertoi olevan useiden toistojen tulosta. Hän toivoi pystyvänsä vaikeuttamaan vapaaohjelmaansa, mutta lyhytohjelmaansa hän on suhteellisen tyytyväinen. Nurmenkarin ennätyspisteet tältä kaudelta ovat 167,45. (Huom! Zagrebin kilpailun tulokset ovat muuttuneet kilpailun jälkeen tehdyssä tarkastuksessa.)

Viime vuoden SM-pronssimitalisti Valtter Virtanen sanoi pyrkivänsä haastamaan Nurmenkarin, vaikka rima onkin hyvin korkealla. Virtasen syksyn ennätyspisteet ovat 143,20.

Kilpailun kotisivut: www.hl.fi


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024