Uutiset

Jenni Vähämaa kymmenes Skate Canadassa

Vähämaa kymmenes Kanadan GP:ssä

Jenni Vähämaa sijoittui kymmenenneksi Kanadassa päättyneessä GP-kilpailussa Skate Canadassa. Vähämaa kokosi loppupisteet 122,75. Espoolainen oli molemmissa ohjelmissaan kymmenes.

Ensimmäisessä aikuisten GP-kilpailussa luistellut 16-vuotias Vähämaa epäonnistui hypyissään, hänen vapaaohjelmansa elementtipisteet olivat 34,33. Hyppyjen osalta hän onnistui ainoastaan kaksoisakselissaan. Kahden kolmoishypyn kohtalona oli kaatuminen ja kaksi muuta jäivät ilman kierroksia eli jäivät ilmapalloiksi.

– Ohjelma meni todella alakanttiin. Paljon huonommin ei olisi voinut mennä. Nyt vaan pitää ottaa opiksi tästä kisasta ja ponnistaa eteenpäin, Vähämaa sanoi.

– Kisa oli joka tapauksessa upea kokemus. Nyt on tällaisetkin suoritukset koettu, Vähämaa totesi.

Kanadassa voittajaksi luisteli isäntämaan Joannie Rochette pistein 188,89. Rochette voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman. Toiseksi luisteli Japanin Fumie Suguri 163,86 ennen Yhdysvaltojen Alissa Czisnyä 157,92. Euroopan mestari Italian Carolina Kostner jätettiin neljänneksi pistein 152,76.

Vähämaan seuraava kilpailu on viikon päästä Jyväskylässä luisteltava 2. SM-valintakilpailu joka käy näyttökilpailusta EM-valintoja ajatellen. Vähämaan kisaputki jatkuu marraskuun 20.-23. jolloin hän osallistuu toiseen GP-kilpailuunsa Moskovassa.

Lisätietoa ja tulokset http://www.isufs.org/results/gpcan08/ (sunnuntai aamupäivällä tulossivu ei toiminut, mutta sivulta http://web.icenetwork.com/events/detail.jsp?id=48128 löytyvät tulokset myös.)

****************************

Senioreiden GP-sarjan toinen osakilpailu luistellaan Kanadan Ottawassa 31.10.-2.11.

Suomea kilpailussa edustaa Jenni Vähämaa

Valmentaja Virpi Horttana

Suomen tuomarina toimii Hely Abbondati

Lyhytohjelma:

Jenni Vähämaa sijoittui Skate Canada GP-kilpailun lyhytohjelmassa 10:ksi pistein 44,90. Vähämaa kaatui kolmoislutzin, jonka kanssa hänellä on ollut alkukaudesta pieniä ongelmia. Hyppy-yhdistelmäksi aiottu kolmoisflippi-kaksoistulppi epäonnistui myös, ensimmäisen hypyn jäädessä ilman kierroksia eli ilmapalloksi.

-En ole kovin tyytyväinen ohjelmaani kun hypyt eivät onnistuneet. Levelit (vaikeustasot) sen sijaan olivat ihan ok, Jenni totesi kilpailun jälkeen.

Pirueteistaan Jenni sai vaikeustasoja kolmesta neljään, askeleista tason kaksi ja liukusarjastaan täydet neljä. Espoolainen on tunnettu hyvänä piruetin tekijänä sekä notkeutta vaativista liuistaan. Skate Canada on 16-vuotiaan Vähämaan ensimmäinen aikuisten sarjan GP-kilpailu.

Kilpailua johtaa Kanadan Joannie Rochette (64,74), ennen Japanin Fumie Suguria (57,92) ja Yhdysvaltojen caroline Zhangia (53,28). Euroopan mestari ja MM-hopeamitalisti Italian Carolina Kostner epäonnistui lyhytohjelmassaan ollen siinä seitsemäs pistein 48,56.

Naisten vapaaohjelma luistellaan varhain sunnuntai aamuna Suomen aikaa.