Uutiset

Leena Lehtolainen julkaisi doping-aiheisen rikosromaanin

Kirjailija, taitoluistelupersoona Leena Lehtolainen julkaisi torstaina, 7. elokuuta, kymmenennen Maria Kallio –rikosromaaninsa Väärän jäljillä. Leenan saavutuksesta iloitsee hänen kanssaan myös moni taitoluistelun ystävä, sillä Leenalla on merkittävä rooli lajimme parissa. Vuosikymmeniä taitoluistelukatsomossa viihtynyt Leena on jo pitkään kuulunut Taitoluistelu –lehden vakituiseen kirjoittajakaartiin. Intohimoisena penkkiurheilijana tunnettu Leena on julkisestikin ilmoittanut suosikkilajikseen taitoluistelun. Viime kaudella hän matkusti lempilajinsa arvokisoihin Zagrebiin (EM-kilpailut) ja Göteborgiin (MM-kilpailut). Molemmista tapahtumista hän ehti kirjoittaa raportteja myös lajilehteemme.

Väärän jäljillä -romaanin juoni on seuraava: Maria Kallio selvittää urheilujohtajan kuolemaa dopingskandaalin jälkimainingeissa. Lupaavien mitaliehdokkaiden doping-paljastus mediassa johtaa rikosvyyhteen, jota Maria määrätään tutkimaan. Samalla Kallio joutuu painajaisia aiheuttaviin uhkatilanteisiin. Yksityiskohtana Maria Kallio –kirjoista mainittakoon, että päähenkilön lapset harrastavat – taitoluistelua.

Urheilumuseossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Lehtolainen kertoi olevansa suuri urheilufani, jota kiehtoo urheilussa eniten sen dramatiikka ja hetkellisyys. Mistä sitten syntyi idea kirjoittaa romaani, joka käsittelee dopingia?

– Ihmettelen sitä, että mikä saa ihmisen vaarantamaan kunniansa ja terveytensä käyttämällä kiellettyjä aineita. Olen vihainen niille, jotka raiskaavat urheilua dopingilla, Lehtolainen sanoi.

Leena kertoi odottavansa jännityksellä ja innolla alkavaa taitoluistelukautta. Erityisen mieluisana asiana hän pitää tammikuussa Helsingissä luisteltavia EM-kisoja. Siellä Leena nähdään varmasti!

Leenasta lisää: www.kolumbus.fi/leena.lehtolainen, www.mariakallio.fi


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024