Uutiset

Kiira Korpi Japan Openissa

Kiira Korven kilpailukausi päättyi vasta sunnuntaina Japanin Saitamassa jossa käytiin Japan Open kilpailu. Korpi sai kutsun Tokyo-tv:n sponsoroimaan kilpailuun jo kolmannen kerran peräkkäin. Kyseessä on joukkuekilpailu, jossa kolmen maanosan joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan. Joukkueissa on kaksi mies- ja kaksi naisluistelijaa, jotka voivat olla amatööri- tai ammattilaisluistelijoita. Jokainen luistelija suorittaa kilpailussa vain vapaaohjelman ja kerää sillä pisteitä joukkueensa hyväksi.

Kilpailun voitti Japanin joukkue kokonaispistein 491,82. Japanin joukkueessa kilpailivat tuore maailmanmestari Mao Asada, MM-neloset Yukari Nakano sekä Daisuke Takahashi ja Takeshi Honda. Euroopan joukkue hävisi niukasti Japanille ansaiten yhteispisteet 488,45. Euroopan joukkueessa kilpailivat Korven lisäksi sveitsiläiset EM-hopeamitalistit Sarah Meier sekä Stephane Lambiel ja Ruotsin Adrian Schultheiss joka osallistui kilpailuun olympiavoittaja Yevgeni Plushenkon tilalla. Schultheiss hälytettiin kilpailuun kesken Vierumäellä järjestetyn leirin, jossa hän harjoitteli yhdessä suomalaisten miesluistelijoiden kanssa.

Yhdysvaltojen joukkue (Kimmie Meissner, Mirai Nagasu, Evan Lysacek ja Todd Eldredge) sijoittui kolmanneksi pistein 481,81.

Korven vapaaohjelma meni melko lailla täysin alle luistelijan taitojen. Saldoksi jäi tällä kertaa ainoastaan kaksi kolmoisrittiä sekä kaksoisaksel. Tamperelainen sai vapaaohjelmastaan pisteet 85,95 kun hän parhaimmillaan on ansainnut samalla ohjelmalla 103,62. Koko kilpailun parhaasta luistelusta, vastasi naisten osalta japanin Mao Asada. Maailmanmestari luisteli lähes täydellisen ohjelman mm. kolmoisakselilla ja ansaitsi pisteet 128,03. Korven joukkuetoveri Meier luisteli niin ikään puhtaan ohjelman kauden parhailla vapaaohjelmapisteillään 123,11. Japanin Nakano luisteli hänkin hyvän ohjelman pistein 121,86. Yhdysvaltojen Meissner sai pisteet 109,50 ja Nagasu 108,42.

Korpi esitti viimeistä kertaa, kaksi vuotta palvelleen vapaaohjelmansa, täpötäydelle Saitama Arenalle. Valmentaja Susanna Haaralan mukaan hänen suojattinsa lähti kilpailuun hyvällä tsempillä, mutta itsevarmuus ei kantanut kuitenkaan loppuun asti.

– Epäilen, että MM-kilpailujen epäonnistunut vapaaohjelma painoi vielä mielessä. Kiiran vapaaohjelmia on vaivannut tällä kaudella pieni epävarmuus. Ensi kaudelle on kuitenkin tulossa uusi ohjelma.

Japanista kotiuduttuaan Korpi aikoo pitää pari päivää vapaata palautuakseen aikaerosta, mutta sen jälkeen hän aloittaa jääharjoitusten ohella kuormittavan peruskuntoharjoittelun ja valmistautumisen ensi kauteen. Kesäharjoittelun osalta tamperelaisen suunnitelmat ovat vielä avoimet.

Kilpailun tulossivut


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024