Uutiset

Rockettes voitti maailmanmestaruuden

Suomen Rockettes on voittanut kultaa juuri päättyneissä muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Unkarin Budapestissä. Joukkue nousi lyhytohjelman toiselta sijalta voittoon vahvan vapaaohjelmansa ansiosta. Rockettes voitti hopealle sijoittuneen Ruotsin Team Surprisen lähes viidellä pisteellä. Suomen Marigold IceUnity putosi lyhytohjelman kolmannelta tilalta niukasti neljänneksi, häviten pronssin Kanadalle vajaan pisteen erolla.

Uransa ensimmäisen MM-kullan voittanut Rockettes keräsi kokonaispisteet 210,48. Rockettesien valmentaja Kaisa Nieminen oli voiton ratkettua haljeta onnesta.

– Tätä lähdettiin hakemaan. Olo on aivan mahtava. Tuomarit tulivat sanomaan meille ohjelman jälkeen, että heidän ihonsa oli mennyt ihan kananlihalle koska luistelimme niin hyvin. Tyttöjen eläytyminen ja ilmeet ovat niin vahvoja. Siksi luistelumme on niin aitoa.

Rockettes voitti kauden aikana kaikki kilpailut joihin osallistui. Nieminen löysi syitä joukkueen ylivoimaan kuluneella kaudella.

– Joukkueemme harjoitusmoraali on ollut todella korkealla. Emme ole ottaneet mitään taivaan lahjana. Luistelijat huolehtivat koko ajan, että saavat kokonaisvaltaisesti kaiken itsestään irti. Tämä johtaa siihen, että saamme myös kisoissa itsestämme kaiken irti ja onnistumme.

Rockettesin vapaaohjelman pisteet lauantaina olivat 137,93. Suomalaisjoukkueen ylivoimasta kertoo jotain se, että he voittivat vapaaohjelmassa toiseksi tulleen ruotsalaisjoukkueen lähes seitsemällä pisteellä.

Lajin kolminkertainen maailmanmestari Marigold IceUnity luistei hyvin molemmat ohjelmansa, mutta monien suureksi hämmästykseksi se ei kuitenkaan riittänyt mitaleille. Joukkueen kapteeni Milla Kallijärvi tiivisti joukkueen pettymyksen kilpailun jälkeen.

– Harmittaa, ettemme saaneet mitalia, sillä luistelimme niin hyvät ohjelmat. Jäimme Rockettesille kahdeksan pistettä vapaaohjelman teknisissä pisteissä, joten jotain tasoja ja pisteitä jäi kyllä saamatta. Monet sanoivat, että meidän olisi pitänyt olla mitaleilla, sanoi murheellinen Kallijärvi.

Rockettesin voittama kulta on Suomen historian neljäs seniorisarjan maailmanmestaruus.

http://www.isufs.org/results/syswc2008/

Lisää aiheesta www.stll.fi/lehti


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024