Uutiset

Rockettes ja MIU kiinni MM-mitaleissa

Rockettes ja Marigold IceUnity ovat kiinni MM-mitaleissa lyhytohjelmien jälkeen

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut käynnistyivät myöhään perjantai-iltana Budapestissä. Ensimmäisenä kahdesta suomalaisjoukkueesta jäällä nähty Rockettes luisteli lyhytohjelmakilpailun toiseksi pistein 72,55.

Toissa vuoden maailmanmestari Marigold IceUnityn sijoitus ennen lauantaina luisteltavaa vapaaohjelmaa on kolmas (70,87). Kilpailua johtaa vanha ja rakas kilpakumppani, Ruotsin Team Surprise pistein 74,72.

Suomalaiset ihastuttivat kypsällä esittämisellään ja ilmeikkyydellä. Rockettesin lyyrinen Ave Maria ja Marigoldin moderni tulkinta Carmenista tempasivat yleisön mukaansa.

– Meiltä rento ja itsevarma luistelu, joka toi tuomareilta hyvät pisteet. Tekniseltä panelilta olisimme toivoneet noin seitsemää pistettä enemmän, Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen kertoi.

Rockettes sai elementeistään 39,69 pistettä. Ohjelman osa-aluepisteet olivat puolestaan 32,86. Marigoldin vastaavat pisteet olivat 38,95 ja 31,92.

Pisteet puhuttivat perjantaina niin joukkueita kuin katsojia. MM-kilpailujen kolmihenkinen tekninen raati oli äärimmäisen tarkka ja tiukka määritellessään elementtejä. Yksikään huippujoukkue ei saavuttanut toivomiaan vaikeustasopisteitä.

– Meiltä katosi noin seitsemän pistettä tavoitellusta, Rockettesin Nieminen ihmetteli.

Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen oli kilpailun jälkeen yhtä ymmällään joukkueensa pisteisiin. Erityisen pettynyt Oksanen oli normaalisti korkealle kohoaviin osa-aluepisteisiin, jotka jäivät nyt totutusta, vaikka joukkueen suoritus oli vahva.

– Loistava fiilis, mutta pisteet. Ne ihmetyttävät minua suuresti, Oksanen sanoi.

– Luistelu tuntui todella hyvältä, Marigold IceUnityn kapteeni Milla Kallijärvi iloitsi.

Molemmat suomalaisjoukkueet lähtevät lauantain vapaaohjelmaan taistelumielellä. Kilpailun kuuden kärki on erittäin tasainen ja kilpailu maailmanmestaruudesta on ohi vasta, kun viimeinen joukkue on suorittanut ohjelmansa.

– Kaksi pistettä ruotsalaisiin on kurottavissa vapaaohjelmalla, Rockettesin Nieminen luottaa.

– Huomenna on uusi päivä ja jatkamme taistelua, Marigoldin Kallijärvi lupasi.

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut jatkuvat lauantaina alkaen kello 14 Suomen aikaa. Kilpailun voittaja on selvillä kello 19.00. Suomen joukkueet luistelevat 18.15 alkavassa viimeisessä ryhmässä.

tulokset


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024