Uutiset

Muodostelmaluistelun MM-kisat alkavat

Rockettes ja Marigold tavoittelevat MM-kultaa

Liitto tiedottaa:Muodostelmaluistelun MM-kilpailut päättävät taitoluistelun arvokisakauden. MM-kilpailut luistellaan Unkarin Budapestissä 28.-29. maaliskuuta. Suomea kilpailussa edustavat Rockettes Helsingin Taitoluisteluklubista ja Marigold IceUnity Helsingin Luistelijoista.

Kaisa Niemisen valmentama Rockettes on luistellut unelmakauttaan, voittamalla tällä kaudella toistaiseksi jokaisen kilpailun johon ovat osallistuneet. Kauden makeimpiin voittoihin kuuluvat Praha Cupin ja Cup of Berlinin voitot sekä historian kuudes Suomen mestaruus huippupistein 221,80. Kaksi MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia urallaan voittanut joukkue, lähtee tavoittelemaan tänä vuonna MM-kultaa. Rockettes ei osallistunut viime kaudella MM-kilpailuihin.

Anu Oksasen luotsaama Marigold IceUnity, sortui alkukaudella kaatumisiin jotka veivät parhaan terän joukkueen suorituksista. Lajin kolminkertainen maailmanmestari saavutti kuitenkin arvokkaan French Cupin voiton helmikuussa. Joukkue hävisi SM-kullan vajaalla pisteellä kultaista kauttaan luistelevalle Rockettesille. Nousujohteisen loppukautensa ansiosta myös Marigold on noussut yhdeksi suosikiksi kärkikahinoihin.

Kovimman vastuksen suomalaisille MM-jäällä antanevat Ruotsin ja Yhdysvaltojen joukkueet. Myös Kanada on varteenotettavia haastaja mitalitaistossa.

Kilpailun aikataulu:

Perjantai 28.3. klo 19.15

Lauantai 29.3. klo 14-19

http://www.sysworlds2008.hu

Kisaraportteja taitoluistelulehden toimittajakaartin kynästä: www.stll.fi/lehti


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024