Uutiset

Junioreiden MM-kilpailut alkavat

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailut luistellaan kuluvalla viikolla Bulgarian Sofiassa. Suomea kilpailussa edustavat tytöissä Jenni Vähämaa, Sofia Otala, Minna Parviainen, pojissa Bela Papp sekä jäätanssissa Oksana Klimova – Sasha Palomäki.

Suomi sai täyden kolmen edustajan kiintiön tyttöjen sarjaan, viime vuoden junioreiden MM-kilpailujen menestyksen perusteella. Jenni Vähämaan sijoittui tuolloin neljänneksi ja Laura Lepistö seitsemänneksi. Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu tänä vuonna EM-kilpailuissa kymmenenneksi sijoittuneeseen Vähämaahan, jolla on onnistuessaan mahdollisuudet nousta jopa mitalipallille.

Tyttöjen sarjan suurin ennakkosuosikki on Yhdysvaltojen vasta 14-vuotias Mirai Nagasu joka voitti tänä vuonna maansa mestaruuskilpailut aikuisten sarjassa. Nagasu ei ole kuitenkaan oikeutettu nuoren ikänsä takia osallistumaan MM-kilpailuihin kuin ainoastaan junioreissa. ISU:n asettama ikäraja seniorisarjan arvokilpailuihin on 15-vuotta. Yhdysvaltojen kaksi muuta edustajaa, Caroline Zhang ja Rachael Flatt, ovat myös vahvoja MM-mitaliehdokkaita. Vähämaa ei ole vielä toistaiseksi tällä kaudella pystynyt voittamaan amerikkalaisia.

– Tavoitteeni on tehdä kisassa kaksi hyvää ohjelmaa. Kolmois-kolmois –yhdistelmäkin on sujunut nyt harjoituksissa. Amerikkalaiset ovat niin kovia vastuksia, että mitalille päästäkseni on tehtävä kaikki kolmoishypyt ja sen lisäksi vielä kolmois-kolmois –yhdistelmä, Vähämaa toteaa.

Myös jäätanssissa Suomella on pitkästä aikaa mielenkiintoista seurattavaa. Vasta vajaan vuoden yhdessä tanssineet Oksana Klimova – Sasha Palomäki ovat osoittaneet kauden mittaan oivallisia otteita. Pari asuu ja harjoittelee tällä hetkellä Moskovassa.

Joukkueenjohtajana toimii Anuliisa Uotila
ja Suomen tuomarina miesten vapaaohjelmassa Leena Laaksonen

Kilpailujen aikataulu:

Tiistai 26.2. Jäätanssin pakollinen tanssi ja parien lyhytohjelma
Keskiviikko 27.2. Miesten lyhytohjelma ja parien vapaaohjelma
Torstai 28.2. Jäätanssin rytmitanssi ja miesten vapaaohjelma
Perjantai 29.2. Naisten lyhytohjelma ja jäätanssin vapaatanssi
Lauantai 1.3. Naisten vapaaohjelma

Lisätietoja ja tulokset:

http://www.isufs.org/results/wjc2008/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024