Uutiset

Korpi ja Lepistö mitaliasemissa lyhytohjelman jälkeen
Taitoluistelun EM-kilpailut, Zagreb 25.1.

Naisten lyhytohjelma

Kiira Korpi sijoittui toiseksi ennätyspistein 58,60 ja Laura Lepistö kolmanneksi 56,96 naisten EM-taitoluisteluiden lyhytohjelmassa. Ainoastaan Italian Carolina Kostner pystyi murtamaan suomalaisrintaman voittamalla lyhytohjelman niukasti pistein 59,31. Yksi ennakkosuosikeista, Sveitsin Sarah Meier oli kilpailun neljäs pistein 56,44. Suomen kolmas edustaja Jenni Vähämaa oli kilpailun 12:s.

Carolina Kostner oli kilpailun ainoa luistelija joka teki lyhytohjelmassa kolmois-kolmois hyppy –yhdistelmän. Sen sijaan hänen soolohypystään lutzista tuli ainoastaan kaksoishyppy. Kostner sai kuitenkin illan korkeimmat osa-aluepisteet 27,75.

– Luistelu tuntui tänään todella hyvältä, vaikka ohjelmaani mahtuikin pieniä virheitä. Toivottavasti pystyn huomenna parempaan suoritukseen. Tuntuu kuin olisin Suomen mestaruus –kilpailuissa. Toivottavasti pystyn hiukan rikkomaan suomalaisten rintamaa huomenna, Kostner naureskeli.

Kiira Korpi onnistui erinomaisesti Astor Piazzollan musiikkiin luistelemassaan ohjelmassa ja teki samalla uudet ennätyspisteet. Hän oli kärkiluistelijoista ainoa joka pystyi luistelemaan niin kutsutusti puhtaan ohjelman. Hyppyjen napsahtaessa onnistuneesti paikoilleen, hänellä oli pieniä ongelmia taivutuspiruetissa, josta hän ansaitsi vain tason kaksi ja liukusarjassa josta hän sai ainoastaan vaikeustason yksi (neljän ollessa maksimi).

– Minulla oli todella hyvä ja rento fiilis, vaikka verryttelyssä lutzin kanssa olikin pientä hermoilua. Olen tehnyt harjoituksissa pelkästään onnistuneita lyhytohjelmia, joten päätin taistella myös tänään, Korpi sanoi tyytyväisenä.

Laura Lepistö luisteli kilpailun viimeisenä. Lepistön suunnitelmissa oli tehdä kolmoistulppi-kolmoistulppi –yhdistelmä, mutta se jäi ainoastaan kolmois-kaksois –yhdistelmäksi. Muutoin Lepistön luistelu oli helpon näköistä ja vauhdikasta. Jos espoolainen olisi toteuttanut suunnitellun hyppy-yhdistelmänsä, hän olisi löytänyt itsensä mitä todennäköisimmin tuloslistan ykkösenä. Ensikertaa EM-kisoihin osallistunut Lepistö oli kuitenkin tyytyväinen päivän suoritukseensa.

– Olen tosi tyytyväinen ohjelmaan. En tiedä mitä hyppy-yhdistelmässä kävi, mutta huomenna se toivottavasti menee. Luulin olevani tänään paljon hermostuneempi, mutta minulla olikin todella hyvä tunnelma koko ohjelman ajan. Oli hienoa, että suomalaisia oli kannustamassa niinkin paljon.

Jenni Vähämaa osoitti luistelullaan olevansa tulevaisuuden mestariainesta. Kisojen nuorin luistelija epäonnistui hyppy-yhdistelmässään niin, että ensimmäisestä hypystä tuli ainoastaan yksöisritti. Kolmoisflipissä hän kosketti kädellä jäätä, mutta sai kahdesta pirueteista sekä kilpailujen upeimmasta liukusarjasta vaikeustasot neljä. Ensi kertaa EM-jäällä näyttäytynyt Vähämaa sai paljon positiivista huomiota kansainväliseltä taitoluisteluyleisöltä.

Kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa Korvelta kysyttiin, mistä suomalaisten huikea taso johtuu. Korvella oli selkeä näkemys asiasta.

– Meillä on hyvä valmennus ja hyvä maajoukkue joilla on kova kisa jo Suomessa. Lisäksi meillä on paljon leirejä jossa tapaamme ja kannustamme toisiamme, kertoi Korpi.

Vähämaa luistelee lauantain vapaaohjelmassa toiseksi viimeisessä ryhmässä, Korpi viimeisen ryhmän kolmantena ja Lepistö neljäntenä. Vapaaohjelmasta tulee tiukka kilpailu, sillä piste-erot lyhytohjelman jälkeen ovat hyvin pieniä.

Lisätietoa: www.isu.org, www.euroskate2008.com


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024