Uutiset

Kaikki Suomen naiset lyhytohjelman kuumassa ryhmässä

Suomen naiset starttaavat lyhytohjelman kuumassa ryhmässä

Taitoluistelun EM-luisteluiden naisten kilpailu alkaa perjantaina. Suomen edustajat Kiira Korpi, Laura Lepistö ja Jenni Vähämaa ovat odotelleet jo malttamattomina tositoimiin pääsyä. Kaikki suomalaiset arpoivat itsensä kahdeksanteen eli viimeiseen ryhmään. Kiira Korpi luistelee ryhmän ensimmäisenä, viime vuoden Euroopan mestari Carolina Kostner kolmantena, Jenni Vähämaa neljäntenä ja Laura Lepistö viidentenä eli kilpailun viimeisenä.

Lepistön ja Vähämaan valmentaja Virpi Horttana ei näe ongelmana, että molemmat valmennettavat verryttelevät samassa ryhmässä.

– Ei se ole mikään ongelma. Tunnen tyttöjen verryttelyrutiinit. Kun toinen ottaa vauhtia hyppyyn, toinen yleensä on jo hyppäämässä. Eikä se ole niin vaarallista vaikka en kaikkea verryttelyssä näkisikään. Tämä on minulle ja luistelijoille tuttu tilanne.

Myöskään luistelijat itse eivät koe taistelevansa valmentajan katseesta kuuden minuutin verryttelyn ajan.

– Kyllä Vippe (Virpi Horttana) pärjää, Lepistö nauroi.

Suomella on tavoitteena saavuttaa mitali naisten kilpailusta. Kenellä tahansa suomalaisista on siihen kauden pistesaldojen valossa mahdollisuus. Vaikka suomalaiset edustavat EM-tasolla kovalla rintamalla, on vastus kärkisijojen osalta myös tiukka. Italian Carolina Kostner on harjoituksissa osoittanut olevansa huippukunnossa ja puolustaa vahvasti viime vuoden mestaruuttaan. Myös Sveitsin Sarah meier mielii mestariksi, viime vuoden EM-hopean jälkeen.

Naisten lyhytohjelma alkaa klo 12.30 Suomen aikaa. Suomalaisten ryhmä menee jäälle noin klo 18.13.

Lisätietoja: www.isu.org, www.euroskate2008.com


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024