Uutiset

Suomalaiset taistelumielellä Zagrebissa

Taitoluistelun EM-kilpailut alkoivat tiistaina Zagrebissa.
Ensi kertaa miesten arvokisoihin osallistuva Tampereen KooVee:n Mikko Minkkinen on ehtinyt ottaa tuntumaa Dom Sportova Areenaan jo kahden päivän ajan, kun naisjoukkue puolestaan saapui kisakaupunkiin vasta tiistaina.

Vaikka EM-kisat ovatkin Minkkiselle ensimmäiset, on mies ehtinyt hankkia kansainvälistä kisakokemusta Zagrebista jo kolmesti aiemmin. Lääketiedettä opiskeleva tamperelainen kertoi pystyneensä yhdistämään hyvin luistelemisen ja opiskelun viimeisen neljän viikon ajan.

– Koulussa oli vuorossa tutkimusjakso, jonka aikana pystyin hyvin keskittymään myös harjoittelemiseen. Minulla on tutkimusraportti täällä mukana hiottavana, kertoi Minkkinen.

Minkkisen ohjelmaan on tehty muutamia pieniä muutoksia koreografiaan, mutta hyppyjen osalta ohjelma on sama kuin joulukuun SM-kisoissa. Keskiviikkona luisteltavan lyhytohjelman yhdistelmänä Minkkisellä on kolmoislutz-kolmoistulppi.

EM-kilpailujen tavoitteeksi Minkkinen on ilmoittanut minimitavoitteekseen päästä 24 parhaan joukkoon, mutta näkee mahdollisuutensa nousta tuloslistalla korkeammallekin.

Naisten osuus alkaa perjantaina lyhytohjelmakilpailulla. Joukkueen konkari, neljänsiin EM-kilpailuihin osallistuva Korpi kertoi valmistautumisen sujuneen ihan suunnitelmien mukaan, lukuun ottamatta viime viikolla sairastettua vatsapöpöä, joka vei luistelijan petiin kolmeksi päiväksi.

Viime vuoden pronssimitalisti kielsi ajattelevansa pelkästään mitalia, vaan halusi keskittyä itse suorituksiin.

– Tavoitteeni on luistella täällä kaksi hyvää ohjelmaa. Hyvillä ohjelmilla voi mitalikin tulla, mutta en ajattele sitä sen enempää, sanoi Korpi.

Espoon Jäätaitureita edustavat Laura Lepistö ja 15-vuotias Jenni Vähämaa ovat Minkkisen tavoin EM-kisojen ensikertalaisia. Virpi Horttanan valmennuksessa harjoittelevat luistelijat odottivat tiistaina jo tositoimiin pääsyä.

– Täällä on todella hienoa olla mukana. SM-kisojen voiton jälkeen olen saanut hyvin itseluottamusta, mutta en ota silti menestyspaineita itselleni. Nämä ovat kuitenkin vasta ensimmäiset arvokisani, sanoi Lepistö.

Vähämaa kertoi hakevansa kilpailusta itselleen kokemusta, ei niinkään sijoitusta.

Vähämaa loukkasi häntäluunsa viime viikon harjoituksissa ja on tehnyt sen myötä muutaman muutoksen ohjelmiinsa. Hän jättää hyppäämättä kolmoislutzit kummassakin ohjelmassa, jotta suorituksissa ei olisi mitään jännitettävää uuden kaatumisen pelossa.

– Vaikka jätänkin lutzit pois, on tilalla silti tasokkaita elementtejä joten itseluottamukseni on oikein hyvä, totesi kisojen nuorin luistelija.

Naisten lyhytohjelma luistellaan perjantaina. Kovimman vastuksen suomalaisille antanee viime vuoden Euroopan mestari Italian Carolina Kostner sekä hopeamitalisti Sveitsin Sarah Meier.

lisätietoja: www.euroskate2008.com


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024