Ohjaaja- ja valmentajakoulutus

Oletko positiivinen, avoin, luova, pitkäjänteinen ja haluat jakaa osaamistasi eteenpäin? Ohjaajana tai valmentajana toimiminen antaa sinulle paljon. Näet kuinka tekemäsi työ kantaa hedelmää, kun lapset, nuoret tai aikuiset oppivat uusia taitoja. Lähde rohkeasti mukaan kouluttautumaan ohjaajaksi ja valmentajaksi!

Suomen Taitoluisteluliiton koulutusjärjestelmä perustuu suomalaisen valmennusosaamisen malliin, jossa toiminnan ytimessä ovat urheilija, valmentajan osaaminen ja toimintaympäristö. Valmennusosaaminen kehittyy koulutusten osaamistavoitteiden (urheiluosaaminen, ihmissuhdetaidot ja itsensä kehittämistaidot) mukaisesti. Perustason valmentajakoulutus (I-taso) keskittyy tunnistamiseen, muistamiseen ja ymmärtämiseen, jatkotaso (II-taso) pohtimiseen, analysoimiseen ja soveltamiseen ja syventävä taso (III-taso) luomiseen, arvioimiseen ja toisten opettamiseen sekä valmennusprosessien hallintaan. Tavoitteita edistetään koulutusten yhteistoiminnallisilla toimintatavoilla, joissa koulutettava toimii aktiivisena oppijana ja kouluttaja oppimisprosessien ohjaajana.

 

 

Taitoluisteluohjaajan koulutus

 

Valmentajakoulutukset

Perustason (I-tason )valmentajakoulutus

Jatkotason (II-tason) valmentajakoulutus

Syventävän tason (III-tason) valmentajakoulutus

Valmentajan ammattitutkinto (VAT)

Valmentajan erikoisammattitutkinto (VEAT)

Kiinnostuitko?

Jos kiinnostuit, älä jää turhaan aprikoimaan. Ihan ensiksi kannattaa olla yhteydessä kotiseurasi edustajiin, seurasi auttaa sinua mielellään koulutuksen alkuun. Voit myös kysellä asioita ja kokemuksia jo ohjaajina ja valmentajina toimivilta. Lue lisää valmentajan työkaluista Olympiakomitean internetsivuilta.

Tiedustelut: Koulutus ja seuratoiminnan kehittäjä