Taitoluisteluohjaajan koulutus (TOK)

Taitoluisteluohjaajan koulutus, TOK, antaa perusvalmiudet toimia ohjaajana luistelukoulussa, kehitysryhmässä sekä aloittelevien kilpailijoiden kanssa (taitajat/tintit/tulokkaat/aikuiset).

Taitoluisteluohjaajan koulutus koostuu Luistelun ohjauksen alkeet – verkkokoulutuksesta (LAV) sekä kolmesta moduulista, joista jokainen sisältää verkkojakson ja lähijakson.

Moduulikoulutuksista saa mukaansa harjoitteita ja ideoita sekä jäälle että oheisharjoituksiin. Lisäksi koulutuksista saa hyödyllisiä neuvoja taidon opettamiseen, liikkeiden avustamiseen ja ideoita opitun soveltamiseen ja kehittelyyn.


 

Kohderyhmä ja koulutuksen osaamistavoitteet

Ohjaajakoulutus on suunnattu niin aloitteleville ohjaajille kuin valmentajaksi tähtääville.
Koulutukseen ovat tervetulleita myös opettajat, lastentarhanopettajat, liikunnanohjaajat ym. luistelun opettamisesta kiinnostuneet (suositus heille Luistelun Alkeet-verkkokoulutus).

Alaikärajasuositus: 15 v.

Koulutukseen osallistuvilla olisi hyvä olla ohjauskokemusta luistelukoulusta, kehitysryhmistä ja/tai aloittelevista kilpailijoista tai mahdollisuus päästä ohjaamaan kyseisiä ryhmiä. Osallistujien tulee olla riittävän itsenäisiä osallistumaan verkkokurssille sekä lähijaksolle, sekä kommunikoimaan tarvittaessa kurssin asioista itsenäisesti kouluttajien ja liiton kanssa.

Koulutuksen hyväksytty suorittaminen

Koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää lähijaksolle osallistumista koko lähijakson ajan sekä sitä, että verkkojakson tehtävät on palautettu hyväksytysti annetussa aikataulussa. 

Hyväksytysti suoritetusta moduulista saa todistuksen, jonka osallistuja lataa itselleen verkko-oppimisalustalta verkkojakson loppupuolella. Todistus tulee näkyville, kun kaikki tehtävät on tehty ja arvioitu hyväksytysti.

Mikäli koulutuksen lähi- ja/tai verkkojakso ei ole suoritettu hyväksytysti annetussa aikataulussa, tulee moduuli lähtökohtaisesti käydä uudelleen.

Erityistilanteissa (esim. sairastuminen) ota yhteys Taitoluisteluliiton koulutuspäällikköön.


Ilmoittautuminen ja koulutuksen hinta

Tulevat koulutukset ilmoittautumislinkkeineen löytyvät koulutuskalenterista

Alkuun pääset ilmoittautumalla Luistelun ohjauksen alkeet – verkkokurssille, joka on maksuton ja jonka voit suorittaa missä ja milloin vain, oman aikataulusi mukaan. Ilmoittauduttuasi koulutukseen, saat tunnukset Priima-oppimisalustalle sähköpostiisi. Tunnukset tulevat pienellä viiveellä, joten maltti on valttia.

Moduulit tulee suorittaa järjestyksessä.  

Vuonna 2024 yhden moduulin hinta on:

  • STLL:n tähtiseuran jäsenille 150€
  • Muille osallistujille 160 €

Osallistujilla tulee olla oma vakuutus, sillä Suomen Taitoluisteluliitto ei vakuuta koulutukseen osallistuvia. 


Peruutusehdot

Myöhemmin kuin 14 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista peritään 50 %
koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 7 vrk ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista peritään 100 %
koulutuksen hinnasta.

Ylivoimaisen esteen sattuessa on oltava välittömästi yhteydessä liittoon. Mikäli osallistuja ei ilmoita esteestä, ilmoittautumismaksua ei palauteta. Sairaustapauksessa on toimitettava lääkärintodistus liittoon.
Jos koulutukseen ilmoittautuu liian vähän osallistujia, on Taitoluisteluliitolla oikeus perua koulutus. Taitoluisteluliitto pidättää oikeuden muutoksiin koulutuskalenterissa.


Koulutuksen jälkeen

Taitoluisteluohjaajan koulutuskokonaisuuden jälkeen on mahdollista edetä Perustason (1 taso) valmentajakoulutukseen. Ennen perustason valmentajakoulutukseen ilmoittautumista on TOK-koulutuksen lisäksi käytävä maksuton Vastuullisen valmentajan verkkokoulutus.