Seurakoulutukset

Osaavat seuratoimijat luovat toiminnan edellytykset

Seuroissa on erittäin tärkeää huolehtia myös seuratoimijoiden kouluttamisesta. Hyvä hallinto, vakaa talous ja yhdistyslain noudattaminen. Siinä muutamia asioita, joista seuran toimijoiden tulee huolehtia.

Taitoluisteluliitto järjestää koulutusta seuraväelle muutamia kertoja vuodessa. Lue lisää seurakoulutussivuilta.

Taitoluisteluliiton koulutukset

Seuraseminaarit

Seuraseminaarit järjestetään vuosittain sääntömääräisten syys- ja kevätkokousten yhteydessä. Näissä käsitellään vuosittain vaihtuvia teemoja.

Tähtiseurapäivät

Tähtiseuroille järjestetään joka toinen vuosi Valtakunnallisten Tähtiseurapäivien yhteydessä seuratapaaminen, jossa käydään läpi lasten ja nuorten liikuntaan ja urheiluun liittyviä aihealueita sekä Tähtiseuratoimintaan liittyviä asioita.

Seuratyöpajat ja koulutukset

Taitoluisteluliitto järjestää jäsenseuroilleen vuoden aikana useita seuratyöpajoja ja koulutuksia, joissa käsitellään ajankohtaisia seurajohtoa koskettavia asioita. Työpajat ja koulutukset ovat valtaosin liiton työntekijöiden vetämiä, mutta myös ulkopuolisia asiantuntijoita on mukana kouluttamassa. Lisätietoja täältä.

Liikunnan aluejärjestöjen koulutukset

Liikunnan aluejärjestöt järjestävät lukuisia seurajohdolle, vapaaehtoisille ja valmentajille/ohjaajille suunnattuja koulutuksia ja tapaamisia. Aluejärjestöjen nettisivuilta löydät kaikki ajankohtaiset tulevat koulutukset. Useat aluejärjestöt räätälöivät myös koulutuksia seuran tarpeen mukaan. Näistä koulutuksista voit kysyä lisää ottamalla yhteyttä oman liikunnan aluejärjestösi seurakehittäjään.

Olympiakomitean ja muiden tahojen verkkokoulutukset

Olympiakomitea, Verohallinto, SUEK ja usea muu taho on luonut maksuttomia, verkkopohjaisia koulutuksia seuratoimijoille. Koulutusten aiheina niin hallinto, talous, verotus kuin myös vastuullinen harrastustoiminta. Olemme koonneet linkkejä verkkokoulutuksiin yhdelle sivulle, voit katsoa avoimet koulutukset täältä.