Tähtiseura-ohjelma

Suomalainen seuratoiminta loistaa Tähtiseuroissa

Sinettiseuratoiminta muuntautui kevään 2018 aikana uudeksi Tähtiseura-ohjelmaksi.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Tähtiseura-laatuohjelman tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät.

Tähtimerkin saaneet seurat toimivat osana maanlaajuista Tähtikuviota – jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään. Tähtikuvio tarjoaa sähköisen alustan, jonka kautta seuroille aukeaa yhteys myös muiden alueiden ja lajien toimijoihin.

Tähtikuvio yhdistää voimavarat

Seuralle myönnetty Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille ja urheilijoille. Se vastaa erilaisten yksilöiden tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

Lasten ja nuorten osa-alueella Tähtimerkki tarkoittaa ennen kaikkea kehittävää ja innostavaa ympäristöä harrastamiseen ja urheiluun. Aikuiset-tähtimerkin saanut seura kiinnittää puolestaan huomiota sekä joustaviin harrastusmahdollisuuksiin että laajempaan osallistumismahdollisuuteen seuran toiminnassa. Huippu-urheilijoille Tähtiseura luo entistä paremmat edellytykset harjoitella ja menestyä ohjaamalla resursseja urheilijoidensa tukemiseen.

Tähtiseura-ohjelman polku

Ohjelmassa on kolme osa-aluetta (lapset & nuoret, aikuiset ja huippu-urheilu) ja kolme vaihetta, jotka tulevat seuran kehitystä laatuseuraksi.

 1. Innostumme seuran kehittämisestä – seuran on helppo tulla mukaan ohjelmaan, jo kehittämishalusta palkitaan.
 2. Tahdomme toimia laadukkaasti – seura kehittää toimintaa laatutekijöiden avulla -kehittyy – auditoidaanTähtiseuraksi.
 3. Osaamme kehittää seuraa paremmaksi- Seura voi kehittää edelleen toimintaa ja arvioida omaa kehittymistäänitse asetettuihin laajempiin strategisiin tavoitteisiin nähden.

Lue lisää Tähtiseura-ohjelmasta osoitteessa www.tähtiseurat.fi

Taitoluistelun Sinettiseurat ovat siirtyneet Tähtiseura-ohjelmaan keväällä 2018.

Taitoluistelun Tähtiseurat:

 1. Etelä-Vantaan Taitoluistelijat
 2. Järvenpään Taitoluistelijat
 3. Kaarinan Taitoluistelijat
 4. Koovee, Tampere
 5. Kuopion Luisteluseura
 6. Mikkelin Luistelijat
 7. Nurmijärven Taitoluistelijat
 8. Riihimäen Taitoluistelijat
 9. Salon Palloilijat
 10. Seinäjoen Taitoluistelijat
 11. Tapparan Taitoluistelijat
 12. Tikkurilan Taitoluisteluklubi
 13. Tuusulan Luistelijat
 14. VG-62, Naantali

Haluaako seuranne Tähtiseuraksi?

Alkuun pääset 1. tutustumalla ohjeistukseen Olympiakomitean internetsivuilla ja tämän jälkeen 2. ottamalla yhteyttä koulutus ja seuratoiminnan kehittäjään.