Verkkokoulutukset

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi

Vastuullisen valmentajan verkkokurssilla tutustut vastuulliseen ja hyvään valmentamiseen sekä opit fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä. Kurssin suorittamalla osoitat sitoutumisesi vastuulliseen valmentamiseen.

Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille urheilun ja liikunnan parissa toimiville ohjaajille ja valmentajille ja sen kesto on noin 1 – 1,5h. Verkkokurssi on maksuton.

Lue lisää ja suorita kurssi osoitteessa oppimisareena.fi

Voit hakea kurssista myös suoritusmerkintää Hoikan koulutusrekisteriin täältä.


SUEK Puhtaasti paras antidopingkoulutus

Puhtaasti paras on Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) koordinoima verkkokoulutus, jonka avulla urheilijat ja heidän tukihenkilönsä voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista.

Verkkokoulutus suositellaan tehtäväksi vähintään kahden vuoden välein. Sen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin, jotka ovat tulleet voimaan 1.1.2015. Osana kilpaurheilua, Suomen Taitoluisteluliitto suosittelee urheilijoita ja heidän huoltajiaan tutustumaan antidopingasioihin.

Maailman Antidopingtoimisto WADA on laatinut oman vastaavan ohjelmansa nimeltä ALPHA: alpha.wada-ama.org. ALPHA sopii erityisesti huippu-urheilijoille, jotka haluavat kasvattaa tietämystään antidopingasioissa.

Tästä verkkokoulutukseen
Tästä SUEKin verkkosivuille


Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeen Et ole yksin -verkkokoulutus

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa.

Et ole yksin -verkkokurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Kurssi on suunnattu erityisesti urheiluseurojen valmentajille, työntekijöille ja vapaaehtoisille. Koulutus kestää noin tunnin ja voit suorittaa sen osissa. Verkkokurssi vaatii kirjautumisen.

Tästä koulutukseen


Mieli ry

16.5. julkaistaan kaksi ilmaista Nuori mieli urheilussa -verkkokurssia. Kurssin suorittaminen ei vaadi kirjautumista mihinkään palveluun.

Verkkokurssi kaikille valmentajille on n. 30min mittainen. Verkkokurssi opastaa arvioimaan omia valmennustapoja Hyvän harjoituksen tunnusmerkkien pohjalta.

Syventävä verkkokurssi on suunnattu erityisesti kokeneemmille valmentajille, ja kestää n. 3 tuntia. Kurssi opastaa ottamaan käyttöön Nuori mieli urheilussa -toimintatpoja, joita pitkäjänteisesti toteuttamalla valmentaja voi edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia.

Kurssit sisältävät myös käytännönläheisiä materiaaleja valmentajille käytettäväksi valmennusarjessa. Lue lisää.