Seuratuki

Seuratuki 2020

Hakuaika 21.11.-17.12.2019

Seuratoiminnan kehittämiseen on haettavissa vuosittain tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on taloudellinen tuki, joka on tarkoitettu urheilu- ja liikuntaseurojen toiminnan kehittämiseen. Seuratukea voi hyödyntää esimerkiksi lasten ja nuorten matalan kynnyksen toiminnan kehittämiseen, vapaaehtoistoiminnan tukemiseen, innovatiivisten juttujen kokeiluun tai toiminnan laadun ja yhteisöllisyyden vahvistamiseen.

Seuratoiminnan kehittämistuen 2020 hakuohjeet on julkaistu ministeriön verkkosivuilla. Hakuaika vuoden 2020 tukihankkeille on 21.11.-17.12.2019.

Hakemusten sparrauksessa apuna ennen hakuajan päättymistä toimivat Liikunnan aluejärjestöjen Seurakehittäjät sekä STLL:n Aluepäälliköt. Mikäli seuranne suunnittelee tuen hakemista, olettehan hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä yhteydessä valitsemaanne sparraajaan.

Yhdistysrekisteriote kuntoon ennen hakua

Seuratukea hakevien seurojen tulee liittää hakemukseen ajantasainen yhdistysrekisteriote, josta ilmenee hakijan viralliset nimenkirjoittajat. Muutoksia yhdistysrekisteriin voi tehdä sähköisesti uuteen sähköiseen PRH:n asiointipalveluun.

Päivitä yhdistysrekisteriote täällä.

Liikunnan aluejärjestöt järjestävät Seuratuki-infoja

Lisätietoja seuratuen hakemisesta ja vinkkejä hakuun jaetaan aluejärjestöjen seuratuki-infoissa. Infot ovat lähtökohtaisesti seuroille maksuttomia. Ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja ja ohjeet ilmoittautumisiin löydät täältä tai alueesi Liikunnan aluejärjestön sivuilta.

Seuratuki 2019

Vuoden 2019 Seuratukipäätökset julkaistu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut vuoden 2019 Seuratukipäätökset.

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on tarkoitettu seuran toiminnan kehittämiseen. Avustuksen tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten liikunnan harrastamista sekä monipuolistaa organisoidun liikunnan harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi tuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 3,7 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratukea myönnettiin yhteensä 395 hankkeelle, joista uusia hankkeita oli 258 ja jatkohankkeita 137.

Lista tuensaajista

Lisätietoja: Seuratoiminnan kehittäjä Sanna Vuorinen