Liiton alumnitoiminta

Alumnitoiminnan kehittäminen on ollut vuosien saatossa mukana liiton toiminnassa. Vuonna 2020 perustettiin aiempaa laajempi työryhmä aktiiviuransa lopettaneista eli valmistuneista luistelijoista. Lähtökohtana oli urheilijan äänen kuuluminen aiempaa paremmin liiton työssä. Tähän tavoitteeseen päästäkseen työryhmä halusi koota aktiiviuransa lopettaneita alumneja yhteen verkostoon. Alumniverkoston tarkoituksena on antaa vertaistukea lopettaville ja jo lopettaneille luistelijoille muun muassa keskustelujen ja kohtaamisten kautta. Työryhmän tavoitteena on lisäksi nostaa esiin erilaisia urheilijapolkuja. Urheilijoiden tarinoita voi lukea SkatingFinland-sivustolta ja lisäksi näiltä sivuilta. Sosiaalisen median kanavissa asian yhteydessä käytetään tunnistetta #luistelijasydän.  

Miten alumniverkostoon voi liittyä? Alumneille on luotu oma yksityinen Facebook-ryhmä: STLL Taitoluistelualumnit. Ryhmää ylläpitävät luistelijoiden työryhmän jäsenet. Ryhmä tarjoaa alustan vapaalle keskustelulle, vertaistuelle, nostalgisille muisteluille ja alumnitoiminnan järjestämiselle. 

”STLL Taitoluistelualumnit on uransa jo päättäneiden eli valmistuneiden luistelijoiden ryhmä. Ryhmää ylläpitää joukko kilpajäiltä jo muille urille suuntautuneita luistelijoita. Ryhmän perustamisen taustalla on halu luoda kaikille valmistuneille luistelijoille vahva yhteisö, johon on helppo tulla ja jossa on helppo jakaa ajatuksia, tunteita, ideoita tai ihan mitä vaan! Täällä voimme esimerkiksi sopia höntsäjäävuoroista, järjestää tapaamisia ja tapahtumia, tai ihan vaan keskustella luistelun kaipuusta. Nostalgiset muistelotkin ovat täällä erittäin sallittuja!” 

Haluatko sinä olla aktiivisena alumnitoiminnassa ja mukana sen kehittämisessä? Ensimmäinen askel on liittyä mukaan STLL Taitoluistelualumnit -ryhmään. Toinen askel: osallistu, keskustele ja ideoi. Alumniverkostossa voit esimerkiksi koota oman alueesi alumnit yhteen ulkojäälle tai omalle jäävuorolle, keskustella MM-kisojen huippuhetkistä yhdessä alumnien kanssa, muistella ensimmäisiä kisojasi yhdessä kilpasiskojen ja -veljien kanssa, kysyä kokemuksia tuomarikoulutuksista tai muista lajiin liittyvistä tehtävistä ja kysyä neuvoja, kuinka sanoittaa luistelusta saatuja oppeja esimerkiksi työhakemukseen.

Kaikki ”Luistelu-uran päättäminen” sivun ja sen alasivujen materiaali on suojattu tekijänoikeuksilla. Materiaalin lainaaminen, kopiominen, luvaton levittäminen tai muokkaaminen on kiellettyä. Mikäli haluat lainata jotakin, käyttää sitä omassa julkaisussasi tai ottaa muokattavaksi, on tähän pyydettävä aina kirjallisesti lupa liiton markkinointi- ja viestintäsuunnittelijalta.