Urheiluoppilaitoshaku

Urheilulukioihin ja -oppilaitoksiin pyrkiminen keväällä 2024

päivitetty 22.1.2024

Urheiluoppilaitokset ovat tarkoitettu motivoituneiden ja potentiaalisten kilpaurheilijoiden opiskelupaikoiksi, joissa kansainväliselle huipulle tähtäävän urheilun yhdistäminen tavoitteelliseen opiskeluun on mahdollista. Urheilu- ja urheilupainotteiset oppilaitokset pyytävät lajiliitoilta pisteytyksen hakijoiden urheilullisesta tasosta ja potentiaalista. Oppilaitokset voivat myös lisäksi järjestää omia testejä urheilijaopiskelijoiden valinnan tueksi.

Urheiluoppilaitoshaun pisteytys
Lajiliittopisteytyksen periaatteet (0 – 5 pistettä):
– 4,2 – 5
Joukkuelaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.
Yksilölaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.
– 3,1 – 4,1
Joukkuelaji: Ikäluokan maajoukkueurheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.
Yksilölaji: SM-mitalitaso. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.
– 2,1 – 3,0
Joukkuelaji: Maajoukkue-ehdokas, aluejoukkueen kärkeä, seurajoukkueen kärkipäätä. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.
Yksilölaji: SM-pistesijataso, SM-mitalitason viestijoukkueen jäsen. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.
– 1,1 – 2,0
Joukkuelaji: Aluejoukkueen keskitasoa, seurajoukkueen runkopelaaja.
Yksilölaji: Lähellä SM-pistesijaa, SM-pistesijatason viestijoukkueessa.
– 0,1 – 1,0
Seuratason aktiivi.
– 0
Käytetään vain jos lajiliitto ei tunne urheilijaa (koulu pisteyttää, max. 2,5 pistettä).

Oppilaitospisteytyksen aikataulutus 2024

  • Yhteishaku toisen asteen koulutukseen alkaa 20.2. ja päättyy 19.3.2024.Hakija vastaa opintopolussa Urheilijan lisäkysymyksiin.Urheilijoiden tiedot oppilaitoksilta lajiliittojen pisteyttäjille 5.4.2024 mennessä.

    Lajiliittojen pisteytykset oppilaitoksille 26.4.2024 mennessä.

    Oppilaitokset voivat pyytää tarvittaessa lajiliitolta tarkistuksia pisteytykseen 10.5.2024 mennessä.

Yksinluistelu ja jäätanssi

Urheiluoppilaitoksiin pyrkivien yksinluistelijoiden, pariluistelijoiden ja jäätanssien pisteytys muodostuu luistelijan kilpailusarjasta, kilpailullisista ansioista sekä mahdollisesta kuulumisesta johonkin STLL:n valmennusryhmään. Pisteet annetaan Olympiakomitean ohjeistaman lajiliittopisteytyksen periaatteiden mukaisesti.
Erillisiä testejä ei yksinluistelijoille ja jäätanssijoille järjestetä.

Muodostelmaluistelu

Muodostelmaluistelijoille järjestetään yksilötaitotestit Helsingissä Pirkkolan jäähallissa to 11.4.2024 klo 8.30-18.00.
Yksilötaitotestit ovat pakolliset kaikille muodostelmaluistelijoille, jotka hakevat lajiliittopisteytystä mihin tahansa urheilulukioon tai -oppilaitokseen.

Ilmoittautuminen testiin tapahtuu täältä: https://www.lyyti.in/Urheiluoppilaitoshaku__ML_yksilotaitotestit_2024_1479

Ilmoittautuminen on auki 31.3.2024 saakka.

Lisätietoja pisteytyksiin liittyen:
valmennuspäällikkö
Satu Niittynen / STLL