Antidoping

Suomen Taitoluisteluliiton Antidoping ohjelman löydät täältä.
Ohjelmasta löydät muun muassa seuran ja urheilijan vastuut antidopingtyössä.

Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseurojen urheilijoita testataan kulloinkin voimassa olevien WADA:n, ISU:n ja SUEK:n säännöstöjen mukaan. Testejä voidaan tehdä yllätystesteinä kilpailuissa tai kilpailuiden ulkopuolella, esimerkiksi leireillä ja tavanomaisissa harjoitusolosuhteissa tai urheilijan kotona. Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) vastaa Suomessa dopingvalvonnasta, dopingtestien tekemisestä ja testattavien urheilijoiden valinnasta.


Puhtaasti paras logo
Puhtaasti paras -verkkokoulutus
Opi ja varmista tietosi antidopingasioista Puhtaasti paras -koulutuksen avulla. Koulutus soveltuu kaikille urheilutoimijoille. Koulutuksen kesto n. 15 minuuttia. Lisätiedot SUEK:in sivuilta.

 

KAMU -lääkehaku
Suomen Urheilun eettinen keskus SUEK ry:n KAMU lääkehaku pohjautuu Maailman antidopingtoimisto WADAn kiellettyjen aineiden ja menetelmien luetteloon, jossa lääkeaineet on luokiteltu kielletyiksi, ehdoin kielletyiksi tai sallituiksi. Osa kansainvälisistä lajiliitoista on kieltänyt omissa säännöissään myös muita lääkeaineita, jotka eivät ole mukana KAMU -lääkehaun luokittelussa. KAMU -lääkehausta voit tarkistaa vain Suomesta saatavia resepti- ja itsehoitolääkkeitä. Mikäli et löydä hakemaasi lääkeainetta, voit olla yhteydessä suoraan SUEKiin. Tästä lisätietoja ja KAMU -lääkehakuun.

 

Ilmo logo

ILMO-ilmoita urheilurikkomuksista
Jokaisella on oikeus ilmoittaa, mikäli epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muutta eettistä rikkomusta urheilussa. Tästä ILMO-palveluun.


Lisätietoja Antidoping asioista Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) sivuilta ja ISU:n antidoping sivuilta.