Verkkokoulutukset

 

Etusivu

Olympiakomitean koulutukset seurajohdolle

Olympiakomitea tarjoaa kolme maksutonta verkkokoulutusta kaikille suomalaisille urheiluseuroille.

EtusivuSeura työnantajana
Seura työnantajana on maksuton verkkokoulutus, jonka avulla seura voi perehtyä työnantajaroolin mukanaan tuomiin asioihin ja velvoitteisiin. Verkkokoulutukseen on koottu selkeä kokonaisuus, josta selviää, mitä seuran tulee tehdä ennen kuin valitsee työntekijän ja tekee työsopimuksen. Mitkä asiat kuuluvat työsuhdevelvoitteisiin ja mitä pitää tehdä, kun seurassa on työntekijä tai jos työsuhde päättyy. Koulutuksen kesto n. 20 min.

EtusivuUrheiluseurojen taloushallinnon verkkokoulutus
Seurojen taloushallinnon koulutus on verkkokoulutus. Verkkokoulutus koostuu kuudesta n. 10-15 min opintojaksosta. Koulutussisällöt ovat yhdistyksen talouden suunnittelu, periaatteet sekä säännöt toimintasuunnitelman ja talousarvion laadinta, talouden toteutus ja seuranta, kirjanpito ja tilinpäätös ja hyvä hallintotapa. Koulutus sopii hyvin seurojen hallitusten jäsenille sekä pää- ja ototoimisille taloushallinnon vastuuhenkilöille.

EtusivuSeuran hallinto
Seuran toiminnan perusta on hyvin hoidettu hallinto, joka varmistaa, että toiminta perustuu oikeisiin asioihin.  Hallinnon verkkokoulutus joka sopii kaikille, jotka ovat vastuussa seuran toiminnasta. Koulutus on maksuton ja kesto n. 15 min. Erityisesti suosittelemme kurssia seuran hallituksen jäsenille ja toimihenkilöille.

Lisätietoja Olympiakomitean koulutuksista täältä.

Vastuullinen valmentaja -koulutus valmentajille

Vastuullisen valmentajan verkkokurssilla tutustut vastuulliseen ja hyvään valmentamiseen sekä opit fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä. Kurssin suorittamalla osoitat sitoutumisesi vastuulliseen valmentamiseen. Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille urheilun ja liikunnan parissa toimiville ohjaajille ja valmentajille ja sen kesto on noin 1 – 1,5h. Verkkokurssi on maksuton.


 

Kumppanit - Suomen Olympiakomitea

Liikunnan aluejärjestöjen koulutukset seurajohdolle

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavata kaikkien lajien seuratoimijoille koulutusmahdollisuuksia, jotka auttavat kehittämään seuran toimintaa. Koulutusteemoina mm. seuran verotus, seura työnantajana, urheiluseuran rekrytointi, varainhankinta.

Tästä alueiden koulutus- ja tapahtumakalenteriin

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat myös räätälöityjä koulutuksia ja tilaisuuksia seurajohdolle. Näitä voi tiedustella suoraan liikunnan aluejärjestöiltä.


 

SUEK Puhtaasti paras antidopingkoulutus

Puhtaasti paras on Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) koordinoima verkkokoulutus, jonka avulla urheilijat ja heidän tukihenkilönsä voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista.

Verkkokoulutus suositellaan tehtäväksi vähintään kahden vuoden välein. Sen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin, jotka ovat tulleet voimaan 1.1.2015. Osana kilpaurheilua, Suomen Taitoluisteluliitto suosittelee urheilijoita ja heidän huoltajiaan tutustumaan antidopingasioihin.

Maailman Antidopingtoimisto WADA on laatinut oman vastaavan ohjelmansa nimeltä ALPHA: alpha.wada-ama.org. ALPHA sopii erityisesti huippu-urheilijoille, jotka haluavat kasvattaa tietämystään antidopingasioissa.

Tästä verkkokoulutukseen
Tästä SUEKin verkkosivuille


 

Et ole yksin on palvelu epäasiallista käyttäytymistä, häirintää tai väkivaltaa urheilussa kohdanneille.

Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeen Et ole yksin -verkkokoulutus

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa.

Et ole yksin -verkkokurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Kurssi on suunnattu erityisesti urheiluseurojen valmentajille, työntekijöille ja vapaaehtoisille. Koulutus kestää noin tunnin ja voit suorittaa sen osissa. Verkkokurssi vaatii kirjautumisen.

Tästä koulutukseen


Mieli ry

16.5. julkaistaan kaksi ilmaista Nuori mieli urheilussa -verkkokurssia. Kurssin suorittaminen ei vaadi kirjautumista mihinkään palveluun. 

Verkkokurssi kaikille valmentajille on n. 30min mittainen. Verkkokurssi opastaa arvioimaan omia valmennustapoja Hyvän harjoituksen tunnusmerkkien pohjalta.

Syventävä verkkokurssi on suunnattu erityisesti kokeneemmille valmentajille, ja kestää n. 3 tuntia. Kurssi opastaa ottamaan käyttöön Nuori mieli urheilussa -toimintatpoja, joita pitkäjänteisesti toteuttamalla valmentaja voi edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia. 

Kurssit sisältävät myös käytännönläheisiä materiaaleja valmentajille käytettäväksi valmennusarjessa. Lue lisää


 

vero.fi - Etusivulle

Verohallinnon koulutukset ja materiaalit urheiluseuroille

Urheiluseurat palkkojen ja palkkioiden maksajana
Urheiluseuran verotuskysymyksiä

Tästä Verohallinnon sivuille. Sivuilla saatavilla verkkoseminaaritallenteet sekä esitysmateriaalit.