Pro-leirit

Päivitetty 25.4.2023

Muodostelmaluistelun Pro-leiri on tarkoitettu SM-noviisisarjassa kilpaileville joukkueille, joilla on tavoite ja mahdollisuus edetä kohti oman sarjansa kärkeä ja SM-juniorisarjaa. Leiritykseen voidaan ottaa mukaan max. 2 joukkuetta/laji. Tärkein hakukriteeri mukaan haluaville joukkueille on halu kehittyä ja kehittää seuran SM-putkea. Seurassa on myös oltava riittävästi luistelijamateriaalia ja resursseja, jotka mahdollistavat jatkossa SM-junioritoiminnan käynnistämisen tai jatkumisen.

Pro-leiritoiminnassa kehitytään kokonaisvaltaisesti joukkueena; osaamista jaetaan urheilijoille, valmentajille ja joukkueen tukihenkilöille (joukkueenjohtajat ja vanhemmat). Pro-leirityksiin sisältyy lajiharjoittelua, oheisharjoittelua, luentoja ja kehityksen seurantaa. Joukkueet saavat leirien välille tehtäviä, jotka tukevat joukkueen kasvua kohti terävintä kärkeä.

Vaikka Pro-leirikokonaisuus on ennalta suunniteltu, Pro-leirille valitut joukkueet pääsevät myös itse vaikuttamaan sisältöihin ja luomaan itseään parhaiten palvelevan kokonaisuuden yhdessä Suomen Urheiluopiston ammattilaisten kanssa. Pro-leiritiimissä työskentelee psyykkisen ja fyysisen valmennuksen, opetuksen ja kehityksen seurannan ammattilaisia, ja lajivalmennuksesta vastaa Team Fintasticin valmentajana toiminut Milja Sarkkinen.

Muodostelmaluistelijoiden Pro-leiri toteutetaan yhdessä kilpacheerleadingin saman ikäisten urheilijoiden kanssa, joten leiri on samalla ainutlaatuinen tilaisuus yhteistyöhön ja oppimiseen yli lajirajojen!

Mitä joukkue, urheilijat, valmentajat ja muut toimihenkilöt saavat Pro-leiriltä?

Leireillä on lajivalmennuksen lisäksi seuraavia sisältöjä:

  • Oheisharjoittelu
  • Ravinto
  • Palautuminen
  • Psyykkisen valmennuksen teemoja, kuten ryhmädynamiikka, suoritustunne ja urheilijaksi kasvu
  • Urheiluvammat ja niiden ennaltaehkäisy
  • Antidoping
  • Esiintymisvalmennus

Suuressa osassa sisällöistä valmentajat ovat urheilijoiden kanssa, mutta valmentajille on leirityksessä myös omia sisältöjä kuten:

  • Valmentajan ammatti-identiteetti
  • Vuorovaikutustaidot

Leirityksenlajivalmennuksesta vastaa vuonna 2023 Jesse Laesterän Elämän liekki –muistopalkinnolla palkittu Milja Sarkkinen.

Leiri ajankohdat:

28.-30.8.2023
27.-29.11.2023
4.-6.3.2024

Leirityksen hinta on 276€/per henkilö/leiri sisältäen valmennuksen, asiantuntijaluennot/tunnit ja majoituksen opistotason majoituksessa täysihoidolla. 

PRO-leirityksiin kuuluu kolme leiriä kauden aikana ja lähtökohtaisesti mukaan hakevien joukkueiden odotetaan sitoutuvan kaikkiin kolmeen leiriin. Leirit järjestetään arkena ja siksi urheilijoille järjestetään opiskeluaikaa jokaisella leirillä.

Tutustu täällä miten muodostelmaluistelun PRO-leiritys ja yläkoululeiritys eroavat toisistaan: PRO_ja_YKL_muodostelmaluistelu.pdf

Hae mukaan PRO leiritykseen maanantai 22.5. mennessä oheisen lomakkeen kautta

Hae mukaan tästä

Joukkuevalinnat tekee muodostelmaluistelun lajityöryhmä.

Valmennuspäällikkö Satu Niittynen

satu.niittynen@stll.fi / 040 5229 383

Vierumäen taitolajien lajipäällikkö Heidi Borg

heidi.borg@vierumaki.fi, 045 2095 499