Erivapauden hakeminen ISU:lta

Kansainvälisen lajiliiton ISU:n rekisteröityyn testauspooliin sekä ISU:n kalenterin kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvat urheilijat hakevat aina erivapauden etukäteen ISU:lta. Mikäli urheilija dopingtestataan, tulee hänen testin yhteydessä ilmoittaa käyttämänsä lääkkeet Doping Control Form -lomakkeeseen.

ISU:lta erivapautta haettaessa lomakkeet toimitetaan ENGLANNIKSI täytettyinä alla olevaan osoitteeseen. Lääkärin tulee täyttää sekä allekirjoittaa TUE -hakemuslomake. Lomakkeessa täytyy olla myös urheilijan ja alaikäisen urheilijan huoltajan allekirjoitukset. Urheilijalle tulee jäädä kopio lähettämästään erivapaushakemuksesta.

Lisätietoja ja hakulomakkeen löydät täältä.

ISU lähettää urheilijalle myönnetyn erivapaussertifikaatin tai on yhteydessä jos erivapautta ei myönnetä. Urheilija toimittaa myönnetystä erivapaudesta kopion SUEK:lle. Erivapaus on voimassa ISU:n ilmoittaman ajan ja urheilija huolehtii itse siitä, että hän anoo uuden erivapauden ennen määräajan umpeutumista. Erivapautta tulee hakea 30 vuorokautta ennen kuin kiellettyä lääkettä aiotaan käyttää.

Erivapaushakemukset lähetetään osoitteeseen antidoping@isu.ch.