Antidoping

Suomen antidopingsäännöstöä noudatetaan koko suomalaisessa järjestäytyneessä urheilussa ja näin ollen Suomen Taitoluisteluliitto sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa Suomen antidopingsäännöstöä. Lajiliittojen ja seurojen antidopingtyön tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta, reilua peliä ja puhdasta urheilua. Lähtökohtana on, että huipulle pyrkivät nuoret kunnioittavat toisia urheilijoita, yhteisiä sääntöjä sekä omaa hyvinvointiaan.

Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseurojen urheilijoita testataan kulloinkin voimassa olevien WADA:n, ISU:n ja SUEK:n säännöstöjen mukaan. Testejä voidaan tehdä yllätystesteinä kilpailuissa tai kilpailuiden ulkopuolella, esimerkiksi leireillä ja tavanomaisissa harjoitusolosuhteissa tai urheilijan kotona. Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) vastaa Suomessa dopingvalvonnasta, dopingtestien tekemisestä ja testattavien urheilijoiden valinnasta.

Urheilijoille tarkoitettu lyhyt antidopingohje on uudistettu. Tietopaketti sisältää keskeistä tietoa antidopintoiminnasta ja kilpailumanipulaatiosta. Lue ohje täältä.

Lisätietoja antidopingista ja kilpailumanipulaation torjunnasta

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) nettisivuilta suek.fi
ISU:n antidoping sivustolta isu.org