Yksinluistelun seuratuomarikoulutus

Seuratuomarikoulutus sisältää yleisiä asioita Taitoluistelusta kuten STLL:n ja ISU:n esittely, tuomarin velvollisuudet ja lajikohtaiset säännöt yms.

Yksinluistelun ensimmäinen tuomarikoulutus on Seuratuomarikurssi, joka järjestetään pääsääntöisesti parillisina vuosina syksyisin kilpailun yhteydessä ja se kestää 2 päivää.

Koulutukseen voivat osallistua kaikki halukkaat:
– tuomariuralle aikovat, joilta edellyteään lajituntemusta
– valmentajat, jotka hakevat tietoa valmennuksen tueksi
– muut lajista kiinnostuneet henkilöt

Yksinluistelutuomareiden koulutuksessa yleisten taitoluisteluasioiden lisäksi käsitellään lajin tintti-, mini-, silmu- ja taitajat/aluesarjojen luistelijoiden ohjelmien arviointia tähtiarvioinnilla (vapaaohjelmien arviointi, tähtiarvioinnin perusteet, kirjallisen palautteen antaminen). Yksinluistelussa on kaksi eritasoista tähtiarviointia Laajennettu tähtiarviointi ja Suorituksen arviointi. Koulutuksen aikana arviointia harjoitellaan videolta ja kilpailun yhteydessä. Koulutus sisältää myös elementtitunnistuksen ja kirjallisen kokeen.

Koulutuksen hyväksytysti suorittanut ja vähintään 2 harjoituskilpailua tehnyt henkilö voi toimia tuomarina (ei liiton alaisissa) alue-, kutsu- ja seurakilpailuissa, joissa on käytössä yksinluistelun tähtiarviointi.

Seuraava yksinluistelun seuratuomarikoulutus järjestetään syksyllä 2023.

Tulevat koulutukset löytyvät koulutuskalenterista